Hoe plaats ik een entresolvloer? – Tussenvloer plaatsen


Geplaatst door Ruben Jeuring

Wanneer je een tussenvloer, ook wel entresolvloer of entresol genoemd, besteld bij Multi Profiel, kan je kiezen voor laten monteren, of zelf monteren. Wanneer je kiest voor het laatste, wil je natuurlijk wel goed weten hoe dit werkt. Om deze reden hebben wij een handleiding gemaakt voor de montage van entresols. Deze vind je in PDF-vorm onderaan deze pagina. In deze tekst gaan we er nog wat dieper op in. Toch liever montage overlaten aan een professional? Dat kan natuurlijk ook! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij kunnen ook een entresolvloer op maat voor je ontwerpen tegen een scherpe prijs. Het aanvragen van een offerte is vrijblijvend en gratis.

ENTRESOLVLOER PLAATSEN, ZELF MONTEREN OF BETER LATEN DOEN?

Je kiest er uiteraard zelf voor of je wilt monteren of de montage aan onze professionals wilt overlaten. Beide opties hebben zo zijn eigen voordelen. Bij een professional heb je natuurlijk meer zekerheid dat de entresolvloer juist geplaatst wordt. Zeker wanneer je niet bijster veel ervaring hent met klussen, is dit toch de beste optie. Maar door het zelf te doen kan je uiteraard geld besparen en zelf exact bepalen wanneer je er mee bezig gaat! Kom je er niet helemaal uit wat de betere optie voor jou is? Dan kan je gerust contact met ons opnemen. Wij denken heel graag met je mee voor het realiseren voor een perfecte entresol tussenvloer!

ZELF EEN ENTRESOL MONTEREN – WAT HEB IK NODIG?

Voor het plaatsen van een Multi Profiel entresolvloer heb je een aantal verschillende benodigdheden nodig. Hieronder hebben wij deze opgesomd.

  • Een entresolvloer van multiprofiel: Wij leveren volledige entresolvloeren met alle benodigde onderdelen zoals bouten, moeren, ankers, vloerplaten en meer.
  • Betonboor
  • Stift
  • Sleutels voor het aandraaien bouten
  • Meegeleverde bouwtekening
  • Meegeleverd legplan voor vloerplaten

STAPPENPLAN MONTEREN ENTRESOLVLOER

Voor het plaatsen van de constructie hebben wij een algemene handleiding gemaakt. Deze is onderaan deze pagina te vinden in PDF-vorm. Het kan makkelijk zijn om deze uit te printen en te gebruiken tijdens de bouw van jouw entresolvloer.

1. Zet de stramienlijnen uit.

Hoe deze lijnen exact dienen te zijn, zie je terug op de meegeleverde bouwtekening. Je tekent de lijnen met een stift op de grond.

2. Plaats de kolommen in de hoeken van de stramienlijnen

De kolommen vallen aan de binnenkant van de hoeken die je met de stramienlijnen hebt gemaakt op de grond. In het PDF bestand zie je hoe dit er uit komt te zien.

3. Zet de kolommen vast met ankers

U boort gaten in de grond en bevestigd de kolommen makkelijk met 2 ankers m10

4. Bevestig montagehoeken aan het C-profiel

In de bouwtekening zie je precies waar dit moet gebeuren. Je bevestigt de platen met meegeleverde bouten m12x30.

5. Bevestig het C-profiel op de eerder geplaatste kolommen

Bovenop de kolommen zitten speciale verbindingstukken. Met de meegeleverde bouten bevestig je het profiel bovenop de kolommen. Je ziet ook bij deze stap weer de exacte plaatsing terug op de bouwtekening.

6. Bevestig ook het dubbele C-profiel

Vervolgens dien je de dubbele C-profiel te plaatsen. Vergeet niet om ook hier eerst montagehoeken aan te bevestigen zoals aangegeven in de bouwtekening, dit keer aan beide kanten. Wanneer deze er op zitten kan je ook dit profiel bevestigen bovenop de kolommen.

7. Plaats nu de S-profielen

U kunt nu de S-profielen plaatsen aan de montagehoeken tussen de C-profielen. Je hebt nu het eerste gedeelte van de vloer gebouwd! Vervolgens herhaal je de bovenstaande stappen voor de volgende vakken. Op de onderstaande foto zie je dit afgebeeld staan. Links ziet je één vak af, op de tweede foto zie je de tweede eraan gemaakt. In de bouwtekening zie je de vakken ook duidelijk terug.


8. Kruisschoren plaatsen

Vervolgens is het erg belangrijk dat je de kruisschoren plaatst. Dit zorgt voor extra stevigheid. Je bevestigt de schoren gemakkelijk met een schoorklem en 4 zelftappers aan de kolommen. Aan deze schoorklemmen komen vervolgens de spanners en deze spanners worden vervolgens aan de schoorstrips bevestigd. Om de schoren aan de bovenkant te bevestigen, dien je gaten in de kolom te boren.

9. C-dur platen plaatsen

Vervolgens gaan we de houten vloerplaten leggen. Volg hiervoor het meegeleverde legplan. Zaag de platen op maat en bevestig ze met schroeven in de profielen. Omdat de platen een veer en groef hebben, schuif je ze makkelijk in elkaar. Je schuift volgens het legplan de gehele vloer dicht.

Het volledige montageplan vind je met afbeeldingen door op onderstaande link te klikken:

PDF-bestand entresolvloer montageplan met foto’s

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen