Multi Profiel

Pallet Shuttle Systeem - Uniek stelling systeem!

Ben je bezig met het inrichten van een magazijn waar gebruik wordt gemaakt van palletstellingen? Bij Multi Profiel laten wij je graag kennismaken met de mogelijkheden en voordelen van een pallet shuttle systeem. Dit bijzonder efficiënte, semi-geautomatiseerde systeem is ideaal voor de opslag van pallets in diepe kanalen. Terwijl de shuttle de pallets transporteert kan de heftruck andere werkzaamheden uitvoeren.

HOE WERKT EEN PALLET SHUTTLE SYSTEEM?

De shuttle, die met een afstandsbediening wordt aangestuurd, wordt naar de kop van de stelling gebracht. Nadat de pallets op de shuttle zijn geplaats transporteert het shuttlesysteem deze naar de andere kant van het kanaal (en eventueel naar een andere verdieping). Vervolgens kunnen de pallets met de heftruck verder getransporteerd worden. Doordat het mogelijk is om per niveau te laden en te lossen, wordt de opslagcapaciteit geoptimaliseerd. En omdat het pallet shuttle systeem het transport van de goederen binnen de kanalen verzorgt, hoeft men niet langer met de heftruck de stelling in te rijden. Het shuttlesysteem is dus veiliger, en het risico op beschadigingen aan de stelling wordt gereduceerd.

 IN WELKE OMGEVINGEN WORDEN PALLET SHUTTLESYSTEMEN INGEZET?

Een pallet shuttlesysteem biedt uitkomst in uiteenlopende situaties. Het is ook een zeer geschikte oplossing voor omgevingen waar conform het FiFo (First In, First Out) of LiFo (Last In, First Out) principe gewerkt wordt. Er zijn dan ook vele sectoren die baat hebben bij het gebruik van een pallet shuttle systeem. Hierbij kun je denken aan koel- en vriesopslag, voedselproductie en levensmiddelenopslag. Pallet shuttlesystemen kunnen tevens een waardevolle toevoeging zijn in andere magazijnen waar men gebruik maakt van door- en inrijstellingen.

lifo.jpgfifo.jpg

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN PALLET SHUTTLE SYSTEEM?

Met een pallet shuttle systeem profiteer je van een breed scala aan voordelen:

  • Optimalisatie van de opslagcapaciteit;
  • Meer efficiëntie door ononderbroken laden en lossen;
  • Veiliger werken;
  • Bediening op afstand;
  • Aanschaf van speciale heftrucks is niet nodig;
  • Minder schade in de stellingen;
  • Kan (na enkele aanpassingen) ook gebruikt worden in bestaande door- of inrijstellingen;
  • Geschikt voor zowel FiFo als LiFo voorraadbeheer;
  • In- en uitladen van verschillende palletdieptes in hetzelfde kanaal is geen probleem.

PALLET SHUTTLE SYSTEEM BESTELLEN

Ben je inmiddels overtuigd door de mogelijkheden en voordelen van pallet shuttle systemen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Multi Profiel. Heb je vragen over het pallet shuttle systeem, neem dan even contact met ons op. Je kunt tevens bij ons terecht voor hulp en advies bij de inrichting van jouw magazijn, alsmede voor BMWT-keuringen.