Palletstellingen

Palletstelling zijn stelling voor het opslaan van (volle) pallets. Verkrijgbaar in allerlei afmetingen en samenstellingen. Vul hieronder de door jouw gewenste specificaties in. Hulp nodig? Neem gerust contact op voor advies. Een groot project? Onze specialisten helpen je met het inrichten van ieder magazijn!

Stel hier gemakkelijk je stelling samen
Palletstellingen
Hoogte
De totale hoogte van de vloer tot de bovenkant van de stelling
Lengte
Dit is de totale lengte van de gehele rij
Liggerlengte
De lengte per sectie. Dit is dus de afstand tussen 2 staanders
Draagkracht per niveau
Het gewicht dat één verdieping moet kunnen dragen
Kleur staanders
Let op: Dit is enkel de kleur van de verticale delen
Aantal niveaus
Het aantal verdiepingen per sectie
Toon resultaten

De palletstelling is een van de meest gebruikte stellingsystemen wereldwijd. Bij een palletstelling staan de goederen op, je raad het al, pallets. Deze pallets zijn naast elkaar gepositioneerd, op de grond en op liggers. De liggers hangen aan weerszijden in jukken. Samengevat bestaan de stellingen dus uit 2 onderdelen: staanders en liggers, die als een soort bouwpakket gemakkelijk elkaar gezet kunnen worden. De liggers zijn op hoogte verstelbaar. Palletstellingen zijn een zeer efficiënte manier van opslag en kunnen zowel gebruikt worden met europallets, als andere afmetingen in pallets. De hoogte van de verschillende niveaus waar de pallets op komen is dus altijd verstelbaar en naar eigen voorkeur in te richten. Kom je er niet uit? Gebruik onze palletstelling keuzehulp!

montagehandleidingen Voor diverse montagehandleidingen van de stellingen klik je hier.

DE VOORDELEN VAN PALLETSTELLINGEN

De pallet stellingen van Multi Profiel zijn:

  • Efficiënt: Met onze doordachte oplossing is het zeer eenvoudig om een opgeslagen pallet te vinden. Dit komt doordat Multi Profiel over een multifunctioneel systeem beschikt; aan elke pallet in de stelling wordt een vaste palletplaats aangewezen, waardoor de pallet snel gevonden kan worden en direct toegankelijk is.
  • Breed inzetbaar: Onze pallet stellingen zijn geschikt voor elke belasting. De stellingen zijn daardoor altijd toepasbaar, onafhankelijk van het gewicht of het volume van de materialen of goederen.
  • Eenvoudig te monteren:  je kunt er natuurlijk voor kiezen om de montage van een pallet stellingen aan ons uit te besteden, echter is dit een klus die veel van onze afnemers ook prima zelf kunnen uitvoeren. Mocht je dit overwegen dat kun je onze montagehandleiding voor pallet stellingen direct downloaden.
  • Multifunctioneel: Behalve voor pallets zijn de stellingen ook geschikt voor het opslaan van plaatmaterialen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

ONZE PALLET STELLINGEN

De palletstellingen (soms geschreven als pallet stellingen) van Multi Profiel bestaan uit staanders, liggers, jukken en borgpennen. Het is een simpel systeem dat makkelijk op te bouwen is en jaren lang mee gaat! Onze palletstellingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden in Europa geproduceerd. De liggers, staanders en jukken van Multi Profiel zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en maximale belastingen. Hierdoor kan een magazijn precies naar jouw specifieke wensen worden ingericht. Daarnaast kijkt Multi Profiel niet alleen naar de functionaliteit van de palletstellingen, maar ook naar de uitstraling. De liggers en staanders van Multi Profiel worden afgewerkt met een duurzame epoxy poedercoating. Liggers worden standaard geleverd in oranje (RAL2004) en de staanders worden in blauw (RAL5003) geleverd. Dit geeft elk magazijn een fraai uiterlijk.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN MET EEN PALLETSTELLING?

Afmetingen

Europallets van 1.200 mm x 800 mm hebben een standaard jukdiepte van 1.100 mm. In het algemeen worden hier liggers van 2.700 mm (3 pallets naast elkaar) of 3.600 mm (4 pallets naast elkaar) voor toegepast. De liggers en staanders / jukken van Multi Profiel zijn echter verkrijgbaar in vele afmetingen en maximale belastingen. Hierdoor kan een magazijn precies naar jouw specifieke wensen worden ingericht.

Uitstraling

Bij Multi Profiel hechten we niet alleen waarde aan de functionaliteit van palletstellingen, maar ook aan de uitstraling. De liggers en staanders van Multi Profiel worden daarom afgewerkt met een duurzame epoxy poedercoating. Liggers worden standaard geleverd in oranje (RAL2004) en staanders in blauw (RAL5003). Dit geeft jouw magazijn een fraai uiterlijk.

Aan welke vereisten moeten palletstellingen voldoen?

In Nederland dienen palletstellingen (zowel het design en de productie als het gebruik ervan) palletstellingen aan verschillende landelijke en Europese normen te voldoen. Zo geldt voor het ontwerpen van palletstellingen de NEN-EN 15512. En in tegenstelling tot in de rest van Europa hebben we in Nederland ook te maken met de NEN 5056, omdat palletstellingen die hoger zijn dan drie meter in ons land onder het bouwbesluit vallen. Verder is het belangrijk om te weten dat palletstellingen volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit minimaal één keer per jaar gekeurd moeten worden. Nadat een palletstelling verplaatst of aangepast is, dient er eveneens een keuring plaats te vinden.

PALLETSTELLING BESTELLEN

Simpel gezegd, heb je drie opties voor het bestellen van pallet stellingen.

Optie A). Indien je al precies weet welke palletstelling-afmetingen je nodig hebt en zelf wilt monteren, dan kunt je direct bestellen in de webshop. Je hebt hier de optie om te betalen op factuur, via iDEAL en via creditcard. Gemiddeld zijn de materialen binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd.

Optie B)  Je weet wat je wil, maar je wilt niet via de webshop bestellen, maar een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook. Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk wat je wilt bestellen. Wij controleren nog even of je bestelling wel compleet is en klopt en vervolgens plaatsen wij voor jou de bestelling, mits de prijs akkoord is uiteraard. Je krijgt de goederen op locatie geleverd en kunt er zelfs nog voor kiezen om montage door ons uit te laten voeren, het is maar net wat uw voorkeur heeft. Vraag een offerte aan via de pagina: offerte aanvragen. Let op: de laagste prijzen staan in de webshop. De offerte zal alleen bij grote aantallen goedkoper zijn dan aankoop in de shop. 

Optie C). Weet je nog niet precies welke afmetingen je nodig heeft en wil je de montage door Multi Profiel laten doen? Dan maken wij graag (vrijblijvend) een inrichtingsvoorstel voor zowel de meest efficiënte opstelling als het creëren van de meeste palletplaatsen in jullie magazijn. Dit doen wij door het maken van een AUTOCAD-tekening van de magazijninrichting. Je ontvangt vervolgens het inrichtingsvoorstel en de offerte voor de materialen en montage. Meestal kunnen wij binnen 2 weken al leveren/plaatsen. Ook dit kan via de pagina offerte aanvragen. Beschrijf je wensen zo nauwkeurig mogelijk. Indien meer informatie nodig is, zullen wij even contact met je opnemen.

PALLETSTELLING DRAAGKRACHT, BELANGRIJK OM TE WETEN!

Bij elke palletstelling op onze site, staat een draagkracht vermeld. Dit is de draagkracht berekend a.h.v. 2 liggerniveaus bij een maximale hoogte verschil. Goed om te weten:

  • Wanneer je meer liggerniveaus toevoegt, kan het zijn dat het draagvermogen per liggerniveau iets lager uit valt. Dit verschil is niet groot, maar wel het beste om dit te laten berekenen!
  • Wanneer de ruimte tussen de liggerniveaus kleiner is dan 2,25 meter, valt de draagkracht juist iets hoger uit.

Wil je graag de exacte draagkracht weten in een specifieke situatie? Dan dien je even contact met ons op te nemen. Wij voeren dan de officiële berekening uit. Dit doen we gratis en voor niets. Wij kunnen ook belastingbordjes of stickers meeleveren waar de draagkracht van jullie situatie op beschreven staat! Kortom, bij twijfel contact opnemen! Meer informatie op dit gebied: Palletstellingen - Belangrijk om te weten!

ANDERE TYPE STELLINGEN

Natuurlijk zijn er ook andere stellingen dan palletstellingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van grootvakstellingen of legbordstellingen waar goederen los of in bakken in gelegd kunnen worden? Of draagarmstellingen voor langere producten zoals houten planken. Andere stellingen die we ook nog aanbieden zijn bijvoorbeeld bandenstellingen en doorrolstellingen. Komt u er niet uit? Geen paniek! We helpen u gratis en voor niets verder, als je even contact met ons op neemt.

WANNEER MOET EEN PALLETSTELLING GEKEURD?

Dat antwoord is eigenlijk heel simpel. Elk jaar. Volgens de Nederlandse en Europese wet moeten palletstellingen periodiek gekeurd worden. Dit betekent dat je direct na plaatsing de eerste keuring dient uit te voeren. Daarna is een jaarlijkse keuring nodig om aan alle wettelijke eisen te blijven voldoen. Groot voordeel bij Multi Profiel is, dat wij deze keuring voor u kunnen uitvoeren. Bent u geïnteresseerd in een keuring van onze onafhankelijke, gecertificeerde, inspecteurs? Neem dan even contact met ons op of vraag meteen een offerte aan. Veiligheid is voor ons ontzettend belangrijk en voor u natuurlijk ook! Zo’n keuring wordt een BMWT-keuring genoemd.