Aanrijdbeveiliging

De huidige Arbo-regelgeving maakt het verplicht voor bedrijven om een veilige werkomgeving te faciliteren voor alle werknemers en andere mensen die van de ruimtes gebruik maken. Dit houdt onder andere in dat magazijnen voorzien dienen te worden van aanrijdbeveiliging. Aanrijdbeveiliging is een overkoepelende term voor diverse beveiligingsmiddelen, welke zijn ontworpen om schade door aanrijdingen te voorkomen.


Multi Profiel kan je alles vertellen dat je moet weten over jouw wettelijke verplichtingen op het gebied van aanrijdbeveiliging, welke mogelijkheden je hebt en op welke manieren je de veiligheid in jouw magazijn kunt waarborgen.

IS AANRIJDBEVEILIGING VERPLICHT IN EEN MAGAZIJN?

Aanrijdbeveiliging in magazijnen wordt niet alleen geadviseerd, het is wettelijk verplicht. En terecht, want in vrijwel alle magazijnen wordt gebruik gemaakt van zware vervoersmiddelen zoals heftrucks, reachtrucks en palletwagens, die zonder aanrijdbeveiliging ernstige schade kunnen veroorzaken. Magazijnstellingen die beschadigd raken kunnen bovendien snel hun draagkracht verliezen, waardoor het risico op instorting toeneemt. Met aanrijdbeveiliging voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor de medewerkers én voorkom je kosten die gepaard gaan met aanrijdschade. Daarnaast blijft naleving van de relevante Arbowetgeving gewaarborgd.

WELKE SOORTEN AANRIJDBEVEILIGING ZIJN ER ALLEMAAL?

Er zijn echt ontzettend veel soorten aanrijdbeveiliging. Zo zijn er enorm specifieke en specialistische items ter beveiliging tegen aanrijdingen. Maar er zijn ook de meer standaard varianten die geschikt zijn voor de wat meer algemene toepassingen. In onze webshop vind je vooral de laatst genoemde variant. Op deze pagina vind je dan ook de volgende soorten aanrijdbeveiliging:

  • Hoekbeschermers: Deze beschermers worden op de hoek geplaatst, bevestigd in de grond en hebben een soort L vorm, waardoor ze perfect geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld op de hoek van een stelling of machine.
  • Kolombeschermers: Deze beschermers zet je voor of rondom een kolom. Vaak gebruikt bij onze entresolvloeren. Ook dit type aanrijdbeveiliging wordt in de grond bevestigd met gratis meegeleverde ankers.
  • Jukbeschermers: Deze beschermers worden aan het einde of begin van een stelling geplaatst. Ze bestaan uit 2 hoekbeschermers met een metalen railing er tussen. Dit beschermt in 1x de gehele breedte van jouw stelling. Zeer scherp geprijsd in onze shop!
  • Stijlbeschermers: Deze worden op, of in sommige gevallen aan, een stijl van een stelling bevestigd. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en cruciaal voor een veilige palletstelling.

Aanrijdbeveiliging stelling

De meestvoorkomende aanrijdbeveiliging, is de aanrijdbeveiliging voor stellingen. Bij Multi Profiel verkopen wij allerlei verschillende soorten magazijnstellingen en dus krijgen we vaak de vraag naar aanrijdbeveiliging bij stellingen. Om deze reden hebben wij een uitgebreid assortiment van aanrijdbeveiliging voor palletstellingen, grootvakstellingen, legbordstellingen en nog veel meer. Populair bij stellingen, zijn stijlbeschermers. Deze plaats je op de stijlen van jouw stelling en kunnen de impact grotendeels absorberen. Daarnaast bestaan er ook allerlei soorten aanrijdbeveiliging die je op de vloer monteert. Populair zijn dan bijvoorbeeld de jukbeschermers die aan de kopse kant van een stelling worden geplaatst. Deze kunnen dubbel of enkel zijn, afhankelijk van de plaatsing van jouw palletstellingen. Wat voor stelling je ook hebt, wij hebben de juiste aanrijdbeveiliging om jouw stelling (en personeel) te beschermen tegen ongelukken en schade!

WELKE MOGELIJKHEDEN ZIJN ER OP HET GEBIED VAN AANRIJBEVEILIGING?

Aanrijbeveiliging dient te worden geplaatst op alle risicoplekken in het magazijn waar bij een aanrijding schade zou kunnen veroorzaakt. Hierbij kun je denken aan het volgende:

De hierboven genoemde elementen kunnen worden beveiligd met behulp van onder andere paalbeschermers, beschermingsbeugels, stootplinten en speciale aanrijdbeveiliging voor magazijnstellingen.

HOE WAARBORG IK DE VEILIGHEID IN MIJN MAGAZIJN?

Er zijn twee zaken van belang om de veiligheid in jouw magazijn te waarborgen:

  • Periodieke magazijnkeuringen

Ten eerste het aanschaffen en plaatsen van aanrijdbeveiliging in jouw magazijn is een goed begin. Daarnaast is het van cruciaal belang om het magazijn minimaal één keer per jaar te laten keuren. Multi Profiel is gespecialiseerd in het uitvoeringen van BMWT-keuringen in magazijnen en wij zijn je hierbij graag van dienst. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een magazijnkeuring of plan direct een afspraak in met een van onze magazijn-keurmeesters.

  • Controle na een aanrijding

Mocht er daarnaast onverhoopt een aanrijding in het magazijn plaatsvinden, dan is het zaak om de betreffende aanrijdbeveiliging door een specialist te laten controleren. Zelfs minimale beschadigingen kunnen wanneer deze niet aangepakt worden onnodige risico’s vormen en op de lange termijn hogere kosten met zich meebrengen. Wij adviseren dan ook om dergelijke controles niet uit te stellen.

JA, IK HEB INTERESSE IN AANRIJDBEVEILIGING VOOR MIJN MAGAZIJN!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van aanrijdbeveiliging in jouw magazijn of werkplaats? Neem dan vandaag nog contact op met Multi Profiel. Wij beschikken over meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van magazijninrichting en helpen je graag met een deskundig advies op maat. Indien gewenst kun je ook online een vrijblijvende offerte aanvragen voor onze oplossingen op het gebied van aanrijdbeveiliging.