Entresolvloeren

Om het maximale rendement uit een bedrijfsruimte te halen kun je kiezen voor een Entresolvloer van Multi Profiel. Je verdubbelt eenvoudig de beschikbare aantal m² door het plaatsen van een entresolvloer zonder dat een grote verbouwing of nieuwbouw nodig is. Een entresolvloer, ook wel een verdiepingsvloer, tussenvloer, etagevloer, tussenverdieping, mezzanine of systeemvloer genoemd, kan je gebruiken voor bijvoorbeeld extra opslagruimte binnen het magazijn, werkplaats, kantoorruimte of showroom. Meer informatie verderop deze pagina!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen!


Eventueel in combinatie met magazijnstellingen zoals onze palletstellingen of bijvoorbeeld breedvakstellingen en legbordstellingen. Met ons unieke systeem is werkelijk bijna alles mogelijk tot grote overspanningen, zeer zware toelaatbare belastingen en specifieke toepassingen. Wij houden grote hoeveelheden in voorraad zodat zeer snelle levertijden mogelijk zijn. Hieronder enkele voordelen van een Multi Profiel entresolvloer op een rij. Een entresolvloer kan ook in een woning gebruikt worden. Lees dit bericht verder, ook als je opzoek bent naar een entresolvloer voor thuis. Bij vragen hierover, mag je altijd contact met ons opnemen.

WAT IS EEN ENTRESOLVLOER?

(Foto’s als voorbeeld vind je verderop op deze pagina!)

Entresol is het Franse woord voor een tussenvloer (entre betekent ‘tussen’ en sol betekent ‘vloer’). Het wordt ook wel een tussenverdieping, halve verdieping, insteekverdieping, systeemvloer of mezzanine genoemd. Hoewel er verschillende uitvoeringen mogelijk zijn, komt het in principe altijd neer op een zelfdragende staalconstructie die tussen twee etagevloeren wordt geplaatst om een extra verdieping te realiseren. Deze tussenvloer kan vervolgens worden gebruikt als extra opslagplaats, werkplaats, kantoor, magazijnruimte of showroom.

Met het unieke systeem van Multi Profiel is vrijwel alles mogelijk, ook wanneer het gaat om grote overspanningen, zeer zware toelaatbare belastingen en specifieke toepassingen. Al onze oplossingen worden gekenmerkt door een hoog afwerkingsniveau. Wij leveren entresolvloeren op maat, maar ook standaard afmetingen.

De voordelen van maatwerk entresolvloeren voor jouw magazijn

 • Terugverdientijd: Het (tijdelijk) huren van extra opslagruimte kost gemiddeld zo’n € 60,00 per m² per jaar. Als je dan bedenkt dat een entresolvloer van Multi Profiel gemiddeld tussen de € 70,00 en € 100,00 per m² kost, betekent dat de terugverdientijd minder is dan twee jaar! Wij houden onze prijsstelling zeer voordelig door het gestandaardiseerde systeem en de grootschalige inkoop.
 • Uitbreidbaar: Onze entresolvloeren zijn door het efficiënte systeem eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Dus een latere aanvulling, plaatsen van een trap, e.d. is geen enkel probleem!
 • Verplaatsbaar: Gaat je verhuizen of wilt je de entresolvloer intern verplaatsen? Geen enkel probleem! Doordat de entresolvloer een opzichzelfstaand systeem is, is dit systeem eenvoudig te demonteren en op een andere locatie weer op te bouwen. Je blijft dus flexibel voor de toekomst!
 • Snel extra ruimte: Onze standaard entresolvloeren zijn over het algemeen binnen 2 weken te leveren, je beschikt dus erg snel over extra ruimte binnen een magazijnruimte.
 • De investering t.o.v. nieuwbouw: Een uitbreiding van een bestaand gebouw of geheel nieuw bouwen omdat je meer ruimte nodig hebt, is een enorme investering. De aanschaf van een entresolvloer brengt aanzienlijk minder kosten met zich mee.
 • Efficiënte benutting van de hoogte: De huidige bedrijfspanden worden tegenwoordig al gauw minimaal 6 meter hoog gebouwd. Bij veel bedrijven wordt deze hoogte niet volledig benut, met een entresolvloer kun je de hoogte in, en benut je de ruimte optimaal!

Entresolvloer op maat

TECHNISCHE KENMERKEN

 • Volledig berekend volgens de huidige normen en CE gecertificeerd.
 • Hoog afwerkingsniveau.
 • C-profiel als hoofdbalken voor strakke afwerking. Ook voorkomt dit het torderen (draaien) van de kinderbalken.
 • Hoofdbalken voorzien van een continue gatenpatroon voor doorvoer van bekabeling, perslucht- en sprinklerleidingen, etc. Ook draagt dit bij tot een betere lichtopbrengst onder de vloer.
 • Vloerplaten 38 mm dik, onderzijde wit voor optimale lichtopbrengst en brandvertragend. Eventueel ook te leveren met antislip laag of esthetische coating aan de bovenzijde, roostervloeren zijn ook mogelijk.
 • Eenvoudige montage (u kunt dit ook door onze eigen montagedienst laten uitvoeren).
 • Zware koppelplaten 4 mm dik met 6 (!) bouten M12.
 • De genoemde draagcapaciteit is gebaseerd op een bij 100% bezetting gelijkmatig verdeelde belasting, een maximale totale doorbuiging: L/250 en een bijkomende doorbuiging ten gevolge van de variabele belasting: L/333. Toegepaste gevolgklasse CC1 ref. 50 jaar E1-overige en executieklasse EXC1. Hogere eisen aan de bijkomende doorbuiging zijn tegen meerprijs mogelijk.
 • Keuze uit alle standaard ralkleuren, zonder meerprijs!

Alle entresolvloeren worden door Multi Profiel op locatie ingemeten, waarna een werktekening wordt gemaakt die ter controle aan de opdrachtgever wordt gezonden. Multi Profiel blijft uiteraard verantwoordelijk voor de maatvoering van de entresolvloer.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN ENTRESOLVLOER?

Bij Multi Profiel maken we voor onze entresolvloeren gebruik van 38 mm dikke vloerplaten, welke we aan de onderzijde wit maken om een optimale lichtopbrengst te realiseren. De vloerplaten kunnen indien gewenst ook geleverd worden met een antislip laag of een esthetisch aantrekkelijke coating aan de bovenzijde. Je kunt de tussenvloer (zonder meerprijs!) in alle standaard RAL-kleuren laten uitvoeren. Ook entresols met roostervloeren zijn voor ons geen enkel probleem. Er is tevens een breed scala aan accessoires mogelijk. Hierbij kan je denken aan trappen en leuningwerk in diverse uitvoeringen, randafwerkingen, kolombeschermingen en palletopzetplaatsen met beschermplaten.

ENTRESOLVLOER LATEN MAKEN: ONZE WERKWIJZE

Wanneer je ons inschakelt voor het plaatsen van een entresolvloer, dan wordt deze door ons op locatie ingemeten. Op basis daarvan maken wij een werktekening, die wij ter controle naar je doorsturen. Uniek bij ons, is de uitgebreide tekening in 3D die je ook als klant ontvangt. Multi Profiel blijft uiteraard verantwoordelijk voor de maatvoering van de entresolvloer. De entresolvloeren zijn eenvoudig zelf te monteren, maar je kunt dit indien gewenst ook aan onze eigen montagedienst overlaten. Alle entresolvloeren van Multi Profiel zijn uiteraard CE gecertificeerd en volledig berekend volgens de huidige normen. Je ontvangt van ons een technische rapportage met de constructieberekeningen, welke je kunt gebruiken voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Op de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de tekeningen die iedereen ontvangt voordat we over gaan op uitvoering van het project. Als voorbeeld schreven wij deze blog over een project in Veenendaal. Daarnaast beschreven het gehele proces ook nog eens stap voor stap op de pagina: Entresolvloer aanschaffen – het proces uitgelegd.

Voorbeeld van entresolvloer Multi Profiel

WELKE VLOERPLATEN VOOR ENTRESOLVLOEREN?

Een veel gestelde vraag is, welke vloerplaten zijn het meest geschikt voor entresolvloeren? Onze keuze is daarbij gevallen op 2 type vloerplaten. De Unilin vloerplaten en C-dur. In beide gevallen kiezen wij voor de naturel gekleurde platen met witte onderkant. De witte onderkant zorgt voor een wit plafond. De dikte van de platen is 38mm. Dit zorgt er voor dat de vloer sterk genoeg is en tegelijkertijd niet onnodig zwaar. De platen schuiven makkelijk in elkaar en worden uiteindelijk bevestigd met speciale vloerplaatschroeven. Deze schroeven zijn speciaal ontworpen om zowel goed door het hout te komen, als door de onderliggende metalen balken van de entresolvloer. De ervaring leert, dat andere schroeven hierbij ontzettend vaak afbreken, doldraaien of simpelweg niet doorkomen. Kies daarom altijd speciale schroeven voor dit type klus. Meer informatie over onze vloerplaten en eventueel extra opties, vind je op de pagina: entresol vloerplaten. Op de foto’s onderaan deze pagina zie je de vloerplaten in de praktijk met het witte plafond en de naturel bovenkant!

GELIJK STELLINGEN MEE BESTELLEN VOOR KORTING!

Een mezzanine of entresol op maat, dien je altijd een offerte voor op te vragen. Als je slim bent, neem je ook gelijk stellingen mee in deze offerte. De meeste gebruikers van onze entresolvloeren, plaatsen uiteindelijk namelijk stellingen op of onder de vloer. Wanneer je deze gelijk mee besteld bij Multi Profiel, levert dat stapelkorting op. Vergeet dit dus niet mee te nemen in het aanvragen van onze offerte. Overigens is de kans ook groot, dat je bij het aanvragen van een offerte deze vraag nog van ons krijgt! Zo bespaar je gemakkelijk op de aankoop van een entresolvloer met magazijnstellingen. Stelling die je makkelijk zou kunnen combineren zijn palletstellingen, grootvakstellingen of bijvoorbeeld legbordstellingen.

VRAGEN OVER ENTRESOLVLOEREN?

Heb je nou nog vragen over entresolvloeren? Of komt je er niet helemaal uit in jouw of jullie specifieke situatie? Wij vinden het bij Multi Profiel belangrijk om te laten weten dat je altijd bij ons terecht kunt met alle vragen over entresolvloeren en mezzanines. Je kunt altijd vrijblijvend advies bij ons opvragen en die zul je dan ook snel krijgen. Neem gerust contact met ons op voor iedere vraag groot of klein. Wij zijn geen reguliere webshop waarbij het alleen maar om verkopen en opsturen gaat, maar een bedrijf dat je wil helpen van A tot Z met elk project, groot of klein!

JA, IK HEB INTERESSE IN EEN ENTRESOLVLOER!

Bij Multi Profiel profiteer je dankzij ons gestandaardiseerde systeem en de grootschalige inkoop altijd van zeer betaalbare entresolvloeren. Bovendien kunnen wij dankzij onze ruime voorraden snel leveren. Heb je vragen over onze entresolvloeren, neem dan gerust even contact met ons op. Vanzelfsprekend kun je ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

100% vrijblijvend!

Direct offerte aanvragen