Bandenstellingen

Het meest universele systeem voor het opslaan van banden, geschikt voor praktisch alle soorten banden. Bandenstellingen zijn geschikt voor zowel industrie als particulier voor het opslaan van winter/zomerbanden. Het materiaal is afgewerkt met een duurzame epoxy poedercoating. De jukken worden standaard geleverd in de kleur blauw RAL 5003 en de liggers in de kleur oranje RAL 2004. Meer informatie vind je op deze pagina onder de producten.


Wat is een bandenstelling?

Een bandenstelling is een stelling die minder diep is dan de gemiddelde stellingen. Verder wordt deze stelling eigenlijk gemaakt van dezelfde materialen als een grootvakstelling. Er zitten echter geen legborden in. Hierdoor vallen de banden mooi tussen de twee liggers en blijven ze stevig liggen, terwijl ze wel makkelijk er uit te pakken zijn. De meeste bandenstellingen hebben 3 of 4 verschillende niveaus en kunnen vele banden opslaan. Uiteraard worden bandenstellingen vooral verkocht aan garages.

Bandenstellingen op wielen

Er bestaan ook handige bandenstellingen op wielen. Wij hebben hier speciale voetplaatjes onder geplaatst waar de wielen aan bevestigd kunnen worden. Wij leveren deze wielen uiteraard ook! Je kunt dan de stelling gemakkelijk rondrijden in jouw garage! Let er wel op, dat door die wieltjes de stelling iets hoger wordt! De liggers zijn overig gewoon in hoogte verstelbaar naar eigen voorkeur!

Secties aanelkaar bouwen

Je kunt een bandenstelling zo lang maken als je dat zelf wilt, door secties aanelkaar te bouwen. Let dan wel op. De eerste sectie heeft altijd 2 staanders nodig, terwijl elke aanbouwsectie slechts 1 staander nodig heeft. Let dus op dat je niet te veel staanders bestelt, want dat zou natuurlijk zonde zijn! De secties van bandenstellingen zijn gemakkelijk aan elkaar te bevestigen door een simpel kliksysteem.

Overige specificaties:

  • Materiaal: metaal
  • Draagvermogen is 520 kg per liggerniveau en 5.002 kg per staander
  • Liggers zijn ook in hoogte verstelbaar
  • Jukken/staanders worden geleverd in blauw RAL 5003 en de liggers worden geleverd in oranje RAL 2004
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Extra liggers eenvoudig bij te bestellen
  • Evt. te voorzien van zwenkwielen