entresolvloeren, maar we hebben een uitgebreider assortiment. Echter zijn wij begonnen als leverancier van Archiefinrichting in magazijninrichting. Wij kunnen je dus ook voorzien van een complete archiefinrichting. In samenwerking met een toonaangevende fabrikant bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van onze kennis op dit specifieke vakgebied. Archiveren is een specialisme, dus het optimaal inrichten van een archief ook.

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van archiefinrichting?

Multi Profiel biedt een breed en gevarieerd assortiment op het gebied van archiefinrichting. Van een eenvoudige legbordstelling tot een compleet archief inrichtingsplan, we kunnen het allemaal realiseren. Met archiefkasten in verschillende dieptes en hoogtes is het mogelijk om elke ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Naast statische stellingen leveren wij ook dynamische (verrijdbare) archiefkasten; hierbij is slechts één gangpad nodig, wat het een ruimtebesparende oplossing maakt. Wanneer de hoogte van de ruimte zich hiervoor leent, kunnen onze archiefkasten eventueel worden gecombineerd met een vrijstaande entresolvloer. Op die manier kun je de beschikbare ruimte maximaal benutten.

Belangrijke aandachtspunten bij archiefinrichting

Om een efficiënte en economisch effectieve archiefinrichting te realiseren is het van belang om rekening te houden met verschillende factoren. Door de onderstaande vragen te beantwoorden krijg je al een aardig goed inzicht in wat je precies nodig hebt.

  • Wat dient er in het archief te worden opgeborgen? Denk niet alleen aan de afmetingen, gewichten en volumes van de archiefstukken zelf, maar ook aan eventuele dozen of mappen waarin de stukken gebundeld worden.
  • Wat is de maximale stellinghoogte? Dit is vooral van belang in archieven met een hogere raadpleegfrequentie; de archiefstukken moeten dan immers optimaal toegankelijk zijn.
  • Betreft het een statisch, semi-statisch of dynamisch archief? Wat is de verwachte frequentie waarmee de archiefstukken geraadpleegd worden? In openbare en beperkt-openbare archieven ligt de raadpleegfrequentie vaak een stuk hoger dan in niet-openbare archieven en schaduwarchieven.
  • Hoe groot is de beschikbare ruimte? Bij een beperkt aantal vierkante meters kan er worden bekeken of de ruimte hoog genoeg is voor bijvoorbeeld een mezzanine.
  • Moet er rekening worden gehouden met uitbreiding? Worden de archiefstukken in de komende jaren nog aangevuld of gaat het om een vast volume?
  • Welke relevante wet- en regelgeving is van toepassing? Is er sprake van regels of richtlijnen met betrekking tot bewaartermijnen, digitalisering of een vernietigingsbeleid? Ook niet onbelangrijk: is er een emissievrije vloer vereist?
  • Zijn er bepaalde vereisten met betrekking tot klimaatbeheersing? De klimaatcondities zijn met name van belang in archieven waar historische documenten en materialen worden opgeslagen. Blootstelling aan licht en vocht kan immers voor onherstelbare schade zorgen.

JA, IK HEB INTERESSE IN ADVIES OVER ARCHIEFINRICHTING!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van het archief? Multi Profiel gaat graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Op basis hiervan kunnen wij een passend (her)inrichtingsvoorstel doen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Meteen een offerte voor archiefinrichting aanvragen kan natuurlijk ook.

Offerte of informatie aanvragen

Hulp nodig? Vraag onze specialist!
Vraag onze specialist!: Hulp nodig?

Samen komen we tot de juiste aankoop!

Contact