Draagarmstelling

Bent u op zoek naar geschikte stellingen voor uw magazijn? Met name als u lange en/of zware materialen moet opslaan dan zijn draagarmstellingen onmisbaar! Als specialist op het gebied van magazijninrichting informeert Multi Profiel u graag over de toepassingen en voordelen van draagarmstellingen, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

WAT IS EEN DRAAGARMSTELLING?

Een draagarmstelling is ‘kale’ stelling die is opgebouwd uit robuuste verticale staanders, waar lange, horizontale draagarmen aan zijn bevestigd. De draagarmen zijn in een iets kleinere hoek dan 90bevestigd en er is geen sprake van legborden, planken of vlonders die mogelijk kunnen verschuiven. Dit maakt draagarmstellingen een veilige en efficiënte oplossing voor de opslag van buizen en andere materialen die anders makkelijk kunnen wegglijden of –rollen.

VOOR WELKE TOEPASSINGEN WORDEN DRAAGARMSTELLINGEN GEBRUIKT?

Draagarmstellingen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ze worden voornamelijk ingezet voor de opslag van het zogeheten langgoed, oftewel lange materialen. Hierbij kunt u denken aan staf- en buismaterialen van staal en kunststof, maar ook aan houten planken en plaatmaterialen zoals spaanplaten, hardboard, meranti, gipsplaten en staalplaten, alsmede voor pallets.

Het mooie van draagarmstellingen is dat ze indien gewenst ook van legborden voorzien kunnen worden. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden voor de opslag van kleinere materialen en onderdelen.

 

100% Vrijblijvend!

Direct offerte aanvragen!

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DRAAGARMSTELLINGEN?

Met draagarmstellingen in jouw magazijn profiteer je van:

 • Een veilige opslag van langgoed

Draagarmstellingen zijn de ideale oplossing voor lange, zware en onhandige materialen die niet in andere soorten stellingen passen, of daar niet op een veilige en verantwoorde manier in kunnen worden opgeslagen.

 • Een oplossing voor materialen in afwijkende afmetingen

Ook materialen en onderdelen met afwijkende, niet-gestandaardiseerde en/of wisselende afmetingen kun je zonder problemen kwijt in een draagarmstelling. De stellingen worden dan ook veel gebruikt bij houthandels, bouwbedrijven en andere bedrijven met veel bouwmaterialen.

 • Flexibele toepassingsmogelijkheden

U kunt enkele draagarmstellingen tegen een binnenmuur, gaaswand of ander soort scheidingswand in jouw magazijn plaatsen. Het is echter ook mogelijk om dubbelzijdige draagarmstellingen in te zetten; deze kunnen tevens als ruimteverdelers fungeren.

 • Eenvoudig uit te breiden en aan te passen stellingen

Draagarmstellingen kunnen heel gemakkelijk worden uitgebreid door het bevestigen van extra draagarmen of zogeheten brugverbindingen. Ze kunnen tevens worden omgebouwd tot legbordstellingen om ze ook geschikt te maken voor andersoortige materialen.

WELKE DRAAGARMSTELLING IS GESCHIKT VOOR MIJN MATERIALEN?

Multi Profiel levert draagarmstellingen in verschillende uitvoeringen.

Type CH, Armen van I-profiel met zware
inhaakverbinding. Armbelasting tot 2000 Kg. Armlengte tot 2000 mm. Staanderbelasting tot 28000 Kg. Verstelbereik 100 mm.
 • zeer geschikt voor mechanische belading van zware goederen.
 • niet aanrij gevoelig
 • verstelbaar per 100 mm. Vakhoogte snel te wijzigen door
  inhaakverbinding
Type CB, Armen van I-profiel met boutverbinding. Armbelasting tot 2500 Kg. Armlengte tot 2400 mm. Staanderbelasting tot 28000 Kg. Verstelbereik 100 mm.
 • voor mechanische belading van zware opslageenheden zoals pakketten
  hout, staal, plaat- en stafmateriaal.
 • verstelbaar per 100 mm. geboute verbinding
 • zeer economisch systeem
 • ongeacht de vloergesteldheid kunnen de armen perfect horizontaal
  geplaatst worden.
Type CL, Armen van plaatstaal met inhaakverbinding. Armbelasting tot 350 Kg. Armlengte 400, 500, 600 en 700 mm. Staanderbelasting tot 3500 Kg. Verstelbereik 50 mm.
 • voornamelijk voor handmatige belading van langmateriaal en opslag
  van ongelijkvormige goederen.
 • geschikt voor uitvoering met stalen legborden.

Vanzelfsprekend dient er bij het selecteren van een geschikte draagarmstellingen rekening te worden gehouden met welk soort materialen er opgeslagen gaan worden, en welk draagvermogen vereist is. Voor de opslag van stalen buizen of hardhouten platen is bijvoorbeeld een hoger draagvermogen vereist dan voor buizen van kunststof. Daarnaast is het raadzaam om draagarmstellingen van aanrijdbeveiliging te voorzien.

DRAAGARMSTELLINGEN BESTELLEN

Omdat de toepassingsgebieden zeer breed zijn, is het onmogelijk om hiervoor standaardafmetingen te definiëren en deze hier te vermelden. Wij maken dan ook graag een vrijblijvende prijsopgave voor je.

Stuur ons gerust een offerteaanvraag en vermeldt daarbij in elk geval:

 • De afmetingen, het gewicht en de aantallen van de op te slagen goederen;
 • De beschikbare ruimte in jouw magazijn (LxBxH);
 • Uw voorkeur voor een bout-, klem of inhaaksysteem.

Wij zullen je dan zo spoedig mogelijk een uitgebreide offerte op maat toesturen.