MEZZANINE – OOK VOOR THUIS MOGELIJK!

Een mezzanine is een ander woord voor een tussenvloer of entresolvloer. Al deze woorden beschrijven eigenlijk hetzelfde, namelijk een opzichzelfstaande vloerconstructie die uw aantal beschikbare oppervlakte gemakkelijk kan verdubbelen! Een groot voordeel, is dat er geen grote verbouwing voor nodig is, zoals bij een normale verdiepingsvloer. Een mezzanine wordt met name gebruikt in magazijnen, opslagruimtes, werkruimtes en showrooms. Maar een mezzanine kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een kantoor, sportruimte, kantine en noem maar op! Bij Multi Profiel kunnen wij een mezzanine of entresolvloer op maat maken. Montage kunt u zelf doen, of door ons laten regelen! De mezzanines van Multi Profiel zijn van hoge kwaliteit en tegen een scherpe prijs. Service staat bij ons centraal en onze ontwerpers en klantenservice helpen u graag met het realiseren van extra werkruimte dankzij een entresol tussenvloer!

Zelf direct de kosten berekenen
Direct offerte aanvragen

Betekenis van mezzanine

Wat is een mezzanine? De definitie van mezzanine is een tussenvloer te vergelijken met een entresol. Een mezzanine komt voor in allerlei verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een magazijn, luchthaven, hotels, sportscholen en meer. Een mezzanine is heel simpel gezegd een vloer op palen, die zo een nieuwe verdieping vormt in een ruimte. Effectief verdubbelt een tussenvloer als deze daarom de werk- of opslagoppervlakte. Onze vloeren worden veelal gebruikt in magazijnen als opslagruimte en als orderverwerkingsruimten. Andere bekende benamingen voor een mezzanine zijn: entresolvloeren, verdiepingsvloeren en tussenverdiepingen.

VOORDELEN VAN EEN MEZZANINE

 • Terugverdientijd
  Tegenwoordig kost het huren van extra opslagruimte al gauw 60 euro per vierkante meter, per jaar of zelfs meer!   Als je dan bedenkt dat een mezzanine van Multi Profiel gemiddeld tussen de €70,00 en €100,00 per m² kost, betekent dat de terugverdientijd minder is dan twee jaar! Wij houden onze prijsstelling zeer voordelig door het gestandaardiseerde systeem en de grootschalige inkoop. Wil je gelijk berekenen wat een entresolvloer in jouw geval kost? Dan kan je onze rekentool invullen of contact opnemen voor een offerte op maat!
 • Uitbreidbaar
  Onze mezzanine zijn door het efficiënte systeem eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Dus een latere aanvulling, plaatsen van een trap, e.d. is geen enkel probleem! Met een mezzanine blijf je dus altijd flexibel.
 • Verplaatsbaar
  Ga je verhuizen of wil je de mezzanine intern verplaatsen? Geen enkel probleem! Doordat de mezzanine een op zichzelf staand systeem is, is deze eenvoudig te demonteren en op een andere locatie weer op te bouwen. U blijft dus ook nog eens flexibel voor de toekomst.
 • Snel extra ruimte
  Onze standaard mezzanine zijn over het algemeen binnen 2 weken te leveren, je beschikt dus gauw over extra ruimte. Voor exacte levertijden vraag je een offerte bij ons aan, vrijblijvend en gratis!
 • De investering t.o.v. nieuwbouw
  Een uitbreiding van jouw bestaande gebouw of geheel nieuw bouwen omdat je meer ruimte nodig hebt, is een enorme investering. De aanschaf van een mezzanine brengt aanzienlijk minder kosten met zich mee.
 • Efficiënte benutting van de hoogte
  De huidige bedrijfspanden worden tegenwoordig al gauw minimaal 6 meter hoog gebouwd. Bij veel bedrijven wordt deze hoogte niet volledig benut, met een mezzanine kun je de hoogte in, en benut je de ruimte optimaal!

TECHNISCHE KENMERKEN

 • Volledig berekend volgens de huidige normen en CE gecertificeerd
 • Hoog afwerkingsniveau
 • C-profiel als hoofdbalken voor strakke afwerking. Ook voorkomt dit het torderen (draaien) van de kinderbalken
 • Hoofdbalken voorzien van een continue gatenpatroon voor doorvoer van bekabeling, perslucht- en sprinklerleidingen, etc. Ook draagt dit bij tot een betere lichtopbrengst onder de vloer.
 • Vloerplaten 38 mm dik, onderzijde wit voor optimale lichtopbrengst en brandvertragend. Eventueel ook te leveren met antislip laag of esthetische coating aan de bovenzijde, roostervloeren zijn ook mogelijk.
 • Eenvoudige montage (u kunt dit ook door onze eigen montagedienst laten uitvoeren).
 • Zware koppelplaten 4 mm dik met 6 (!) bouten M12
 • De genoemde draagcapaciteit is gebaseerd op een bij 100% bezetting gelijkmatig verdeelde belasting, een maximale totale doorbuiging: L/250 en een bijkomende doorbuiging ten gevolge van de variabele belasting: L/333. Toegepaste gevolgklasse CC1 ref. 50 jaar E1-overige en executieklasse EXC1. Hogere eisen aan de bijkomende doorbuiging zijn tegen meerprijs mogelijk.
 • Keuze uit alle standaard ralkleuren, zonder meerprijs.

Alle mezzanine op maat worden door Multi Profiel op locatie ingemeten, waarna een werktekening wordt gemaakt welke ter controle aan de opdrachtgever wordt gezonden. Multi Profiel blijft uiteraard verantwoordelijk voor de maatvoering van de mezzanine.

MEZZANINE EN STELLINGEN COMBINEREN VOOR KORTINGEN

Wanneer je een offerte aanvraagt voor een mezzanine, is het slim om ook gelijk stellingen mee te nemen. De meeste gebruikers van deze tussenvloeren, gebruiken de mezzanine in een magazijn en gaan hier uiteindelijk ook stellingen op of onder plaatsen. Wanneer je dat van te voren al goed bedenkt en in één keer bestelt, krijg je in de meeste gevallen stapelvoordeel! Vergeet dus niet om ook gelijk legbordstellingen of bijvoorbeeld grootvakstellingen mee te nemen in jouw offerte aanvraag. Zo bespaar je makkelijk geld op aankoop van je entresolvloerenPalletstellingen kun je overigens niet op een mezzanine plaatsen!

ACCESSOIRES

Er zijn vele accessoires mogelijk, zoals: palletopzetplaatsen met beschermplaat, leuningwerk in diverse uitvoeringen, trappen in diverse uitvoeringen, kolombescherming, randafwerking e.d. Onze trapbomen zijn volledig gelast waardoor een zeer degelijke constructie ontstaat.

 

Altijd 100% vrijblijvend

Informatie of offerte aanvragen?

Ruben Jeuring Specialist in Entresolvloeren
Specialist in Entresolvloeren: Ruben Jeuring

Ik help je graag bij het vinden van de juiste oplossing. Hulp nodig? Neem gerust contact met mij of mijn collega's op!

Contact!