Waar op letten?

Palletstelling keuzehulp

Stel, je wilt een palletstelling kopen. Dan zijn er nog al wat opties waar je uit kan kiezen. De ervaring leert, dat voor sommige van onze klanten het daardoor wat lastig wordt om een definitieve keuze te makken. Welke palletstelling past er het beste bij jouw situatie? Deze vraag gaan we hier proberen te beantwoorden. Wanneer je alle specificaties voor je zelf heeft bepaalt, kun je gemakkelijk de palletstelling samenstellen en bestellen op de pagina: palletstelling.

DE VERSCHILLENDE OPTIES

Bij Multi Profiel kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten palletstellingen. Je kunt aan de hand van specificaties zelf een stelling samenstellen. De specificaties waar je op kan filteren zijn:

  • Hoogte
  • Totaal Lengte (soms ook breedte genoemd)
  • Diepte
  • Ligger lengte
  • Draagkracht
  • Aantal liggerniveaus / Aantal verdiepingen

Hieronder beschrijven we per specificatie welke optie je het beste kunt kiezen en waarom!

pallet-3600-5-1.jpg

HOOGTE VAN DE STELLING

Qua hoogte kiezen onze klanten meestal voor de maximale hoogte die past in het magazijn. Houdt er rekening mee dat je niet altijd de maximale hoogte van je magazijn wilt benutten, maar dat het beter is om ruim 2 meter over te houden. Dan kan je namelijk nog een pallet op de bovenste verdieping plaatsen!

TOTALE LENGTE VAN DE GEHELE PALLETSTELLING

Dit is de totale lengte van de samengestelde stellingrij. Hoeveel ruimte heb je? Je bereikt de totale lengte door meerdere secties aan elkaar te bouwen. De lengte van een sectie is afhankelijk van de liggerlengte. Onze klanten gaan meestal voor de maximale lengte die ze hebben in hun magazijn.

DIEPTE

De diepte van een palletstelling is normaal gesproken eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk 1 meter. Op deze manier kunnen namelijk vrijwel alle soorten pallets geplaatst worden in de palletstelling. Een europallet is bijvoorbeeld 120 x 80 centimeter. Een blokpallet is 120 x 100 centimeter. De diepte van onze palletstellingen is dus in principe een gegeven. Wil je toch graag een afwijkende maat? Dan kun je contact met ons opnemen, wij kunnen veel klaarspelen bij de verschillende fabrieken in Europa en stellingen op maat zijn meestal mogelijk.

LIGGERLENGTE / LENGTE PER SECTIE PALLETSTELLING

De liggerlengte bepaald hoeveel pallets er in een sectie passen. In Nederland zijn vooral europallets populair. Voor europallets zijn vooral de liggerlengtes van 1,85 ( 2 pallets naast elkaar), 2,70 ( 3 pallets) en 3,60 (4 pallets) populair. Je houdt dan genoeg ruimte over tussen de pallets om te kunnen werken met een stapelaar of heftruck.

Heb je te maken met veel pallets met afwijkende maten, bijvoorbeeld blokpallets? Dan kun je er ook voor kiezen om afwijkende maten te kiezen. Voor blokpallets en IBC vaten zijn bijvoorbeeld de lengtes 2,25 meter ( 2 blokpallets) en 3,30 ( 3 blokpallets) erg populair! Bij twijfel mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen

Tip bij kiezen liggerlengte

Bij veel van onze klanten, worden vooral europallets verwerkt met af en toe blokpallets. Je kunt er voor kiezen om een rij palletstellingen neer te zetten voor europallets en deze af te ronden met één sectie met een ander liggerformaat voor blokpallets. Deze kun je gewoon aan de rest van de stelling bouwen! Zo heb je de ruimte maximaal benut.

ligger-124-1.jpg

DRAAGKRACHT

De draagkracht is vooral afhankelijk van de dikte en de lengte van de liggers. Hoe dikker de ligger, hoe sterker. Echter is dit natuurlijk ook terug te zien in de prijs. Bij twijfel kiezen onze klanten meestal voor de veilige optie en dus de sterkste variant. Echter kan het zijn dat je lichtere goederen opslaat en geld wilt besparen. Het is ontzettend belangrijk voor de veiligheid en het voldoen aan de arbowet, om het maximale gewicht niet te overschrijden! De draagkracht gaat om het aantal kilo’s per verdieping, ook wel liggerniveau genoemd.

HET AANTAL LIGGERNIVEAU’S PER PALLETSTELLING SECTIE

Je kiest zelf hoeveel verdiepingen je wilt in de palletstelling. Zorg wel dat er genoeg ruimte tussen de verdiepingen zit voor je gevulde pallets. Houdt ook altijd minsten 20 centimeter beweeg ruimte over voor het in- en uitladen van de pallets. Op de onderste verdieping heb je geen liggerniveau nodig, de pallets kunnen op de vloer geplaatst worden. Bereken van te voren goed hoeveel ruimte je nodig hebt tussen de liggers. De liggers zijn in hoogte verstelbaar naar eigen voorkeur. Hier kan je dus creatief mee zijn!

PALLETSTELLING BESTELLEN

Wanneer je op de bovengenoemde thema’s een keuze hebt gemaakt, kun je gaan bestellen! Je vult de gewenste gegevens in en wij stellen de stelling voor je samen! Wij leveren de palletstelling dan inclusief benodigde bevestigingsmaterialen. Dit betreft ankers voor in de grond en speciale borgpennen om de liggers juist te bevestigen. Je kunt de palletstelling vervolgens zelf plaatsen of de montage aan ons overlaten tegen meerprijs. Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden, prijzen en tijden. Wij helpen je graag verder!

AFWIJKENDE MATEN PALLETS

Hoewel in Nederland vrijwel alle pallets europallets of blokpallets zijn, kan het natuurlijk voorkomen dat er andere pallets worden gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld bekende vierkante 1,20 x 1,20 meter pallets in de isolatie-industrie, bestaan er langere pallets en pallets op maat voor bepaalde goederen. In alle gevallen is er altijd wel een optie te vinden! Zo hebben wij ook allerlei liggerlengtes in afwijkende maten voor specifieke behoeften. Er zijn meer opties dan in onze webshop te vinden is. Voor zeer lange pallets kan het ook slim zijn om een zwaarlaststelling te gebruiken. Ons advies is, om ons te betrekken in het maken van een keuze bij dit soort situaties. Wij kunnen je helpen met het maken van de beste keuze voor jouw magazijn en voor het opslaan van jouw specifieke pallets. Meer info nodig? Bel ons, mails ons, of laat een bericht achter via het contactformulier op onze website.

 

Martin Piebes Specialist in Palletstellingen
Specialist in Palletstellingen: Martin Piebes

Heeft u advies nodig? Neem gerust contact op via de contactpagina of het formulier hiernaast. Ik help u graag met het maken van de perfecte keuze!

Altijd vrijblijvend advies. Contact