Legbordstellingen - Keuze hulp, de verschillende soorten


Geplaatst door Luuk Vink

Legbordstellingen kunnen gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. De populairste toepassing is uiteraard voor het opslaan van losse goederen in een (pick-) magazijn. De stellingen zijn relatief goedkoop en perfect voor het opslaan van kleinere tot middelgrote artikelen. Echter worden legbordstellingen ook gebruikt in winkels, kantoren, kleine opslagruimtes en zelfs in woningen. Een legbordstelling kan je zo lang maken als je zelf wilt en er is eindeloos veel keuze. In dit bericht gaan we uitleggen welke legbordstellingen er zijn en helpen we je hopelijk met het kiezen van de ideale legbordstelling. 

Welke legbordstellingen zijn er allemaal

Er zijn natuurlijk eindeloos veel legbordstellingen omdat er ook ontzettend veel leveranciers en fabrikanten zijn. Eigenlijk is elke stelling waar legborden in zitten een legbordstelling. Echter wordt met legbordstellingen meer bedoeld, de stellingen die relatief klein zijn voor relatief lichtere artikelen. De grotere en zware varianten noemen we al snel grootvakstellingen. Legbordstellingen kan je vervolgens vooral onderscheiden in materiaal en merk. Bij Multi Profiel werken wij met 4 soorten legbordstellingen, namelijk:

Easy Rack legbordstellingen

Onze legbordstellingen van het merk Kimer worden Easy Rack legbordstellingen genoemd. Dit zijn stellingen van verzinkt materiaal die in zware en lichte uitvoering worden verkocht (200 kilo per legbord en 140 kilo per legbord draagkracht respectievelijk). In onze ogen zijn dit de legbordstellingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De stellingen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, zijn sterk en gaan lang mee. Daarnaast zijn ze simpelweg goed betaalbaar! De legborden zijn uiteraard in hoogte verstelbaar. De Easy Rack legbordstellingen zijn gemakkelijk te bestellen met onze configurator. Hiermee stel je binnen no time een mooie stellingrij samen! In de meeste gevallen worden deze stellingen dubbel geplaatst. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. 

Houten legbordstellingen

Na Easy Rack, zijn de meest verkochte legbordstellingen in ons assortiment de houten variant. Deze houten legbordstellingen hebben een aantal voordelen. Zo is het een duurzame oplossing. Daarnaast is het simpelweg een hele mooie oplossing. Een ander voordeel dat genoemd wordt, is dat hout bewerkbaarder is dan andere materialen. Hierdoor is het ook nog mogelijk om (in de toekomst) creatief te zijn met de stellingkast. De montage is eenvoudig en er zijn veel opties beschikbaar. De legborden zijn altijd een meter breed. Je kan dus een stelling samenstellen van een aantal meters naar keuze in de lengte. Wij zien dat de houten legbordstellingen steeds populairder worden! Een groot voordeel van de houten stelling is, dat deze ook perfect gebruikt kan worden in een winkel of in huis. Het ziet er simpelweg strak en mooi uit! 

Verzinkte legbordstellingen

De verzinkte legbordstellingen die wij aanbieden zijn eigenlijk niks anders dan de oude variant van de Easy Rack legbordstellingen. Het zijn eenvoudige, industriele stellingen. Vaak valt de keuze toch nog op deze legbordstellingen als de klant deze qua uiterlijk mooier vindt. De lijnen zijn strakker en de legborden gladder. Echter zien wij de Easy Rack variant wel als verbeterde variant van deze verzinkte legbordstellingen. Heb al eerder bij ons verzinkte legbordstellingen gehaald en wil je deze uitbreiden? Dan kan je niet overstappen op de vernieuwde versie. Ook om deze reden, bieden we de verzinkte legbordstellingen nog graag aan! Dus kies voor deze legbordstellingen voor de specifieke uitstraling of omdat je ze al hebt staan!

Metalsistem legbordstelling

Ten slotte vind je in onze webshop Metalsistem legbordstellingen. Dit is een gerenommeerd type stelling. Metalsistem is een Italiaans merk dat wordt gevoerd over de hele wereld. De legborden en het materiaal zijn geribbeld. Dit zorgt voor meer grip een een bepaalde uitstraling die ook erg populair is in winkels en kantoren. Metalsistem kan ik allerlei maten geleverd worden, ook uitzonderlijk hoge stellingen of zelfs in combinatie met tussenverdieping. Echter, bieden wij de stelling aan in de lagere varianten tot 3 meter. Een voordeel bij Metalsistem, is de extra keuze uit lengte van de legborden. Dit maakt dat je flexibeler bent met het maken van de ideale samenstelling voor jouw situatie. Ook is metalsistem een systeem dat al veel staat bij gebruikers in Nederland en België. Daarom is het extra gemakkelijk gemaakt om de stelling als aanbouwsectie te bestellen zodat je kan doorbouwen op een bestaande rij! Meer informatie op de productpagina: Metalsistem legbordstelling samenstelling

Advies over legbordstelling nodig?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het maken van een keuze best lastig is. Wil je daarom een specialist spreken op het gebied van legbordstelling en/of andere magazijnstellingen? Onze experts staan klaar om je te helpen met antwoorden op al je vragen. Je kan rechtstreeks contact opnemen met een specialist via de pagina: specialisten. Ook kan je een contactformulier invullen als je dat liever hebt. 

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen