Vergunning voor Entresolvloer - Is er een bouwvergunning nodig? Antwoorden!
Wanneer je van plan bent om een entresolvloer te plaatsen, zijn er natuurlijk een hoop vragen waarmee je kunt zitten. Één van de meest gestelde vragen die wij ontvangen is: "Heb ik een (bouw)vergunning nodig voor mijn entresolvloer?". Regelgeving op dit gebied is vaak onbekend bij klanten en eindgebruikers. Daarom leggen we het graag even uit!
Moet ik een bouwvergunning hebben voor een entresol?
Officieel, en dus ook bij wet, wordt een entresolvloer gezien als onderdeel van het gebouw. Een entresolvloer staat namelijk vast, aan de vloer in dit geval. Om deze reden is er dus in de meeste gevallen wel een bouwvergunning nodig. Echter, is dit per gemeente geregeld. De exacte regelgeving en vergunningen verschillen dus enorm, afhankelijk van je gemeente. Om te achterhalen of je een vergunning nodig hebt en waar je dan al niet aan moet voldoen, kun je terecht op www.omgevingswet.overheid.nl. Hier kun je de benodigde info vinden en aanvragen indienen.
Benodigde gegevens vergunning entresolvloer
Het kan zijn dat je bij het aanvragen van een vergunning, specifieke en technische vragen krijgt over een entresolvloer. Wij kunnen je hier bij helpen. Zo kunnen we berekeningen aanleveren voor de verschillende soorten belastingen. Wanneer dit nodig is, kun je dit laten weten en contact met ons opnemen. Wij hebben de kennis in huis om alle benodigde gegevens aan te leveren! Je kunt direct contact opnemen met één van onze specialisten of via de reguliere contactpagina.
Overige relevante regelgeving voor een entresolvloer
Een entresolvloer moet verder aan allerlei eisen voldoen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Om deze reden is het verplicht in Nederland om je entresolvloer jaarlijks te laten keuren door een gecertificeerd bedrijf. Bij Multi Profiel beschikken wij over het BMWT-keurmerk en zijn we gecertificeerd om deze keuringen uit te voeren. Bij oplevering doen wij dan ook altijd de eerste keuring. Daarna komen we graag jaarlijks terug om de keuring uit te voeren. Zo voldoe je als gebruiker altijd aan de Arbo-wet en voorkom je hoge boetes. Meer informatie? Bekijk onze pagina: BMWT-keuringen.
Hulp nodig? Laat het ons vooral weten! We geven graag vrijblijvend advies.