Liggers voor palletstelling los bestellen? Let hier op!


Geplaatst door Martin Piebes

Als één van de grotere leveranciers in Nederland van palletstellingen, krijgen wij regelmatig aanvragen of bestellingen binnen van losse liggers voor een palletstelling. In de meeste gevallen zijn dit opdrachten voor het uitbreiden van een bestaande palletstelling of het vervangen van één of meerdere liggers binnen een pallet stelling. In beide gevallen is het heel belangrijk om te controleren of je wel aan het juiste adres bent. Dit is namelijk een ontzettend veel gemaakte fout, die flink in de kosten kan lopen! Check daarom altijd welk merk je hebt staan!

De meest gemaakte fout liggers palletstelling

Het is namelijk een veel gemaakte fout, dat klanten een palletstelling hebben staan van merk A maar vervolgens liggers bestellen voor merk B. Het probleem is alleen, dat de liggers dan niet (veilig) zullen passen. Elk merk heeft namelijk zijn eigen aansluiting. De klauwen van de liggers verschillen over het algemeen per stelling merk. Bij Multi Profiel verkopen wij enkel palletstellingen van het merk Kimer. Het is dan ook van belang dat je deze alleen uitbreidt en aanvult met kimer liggers van hetzelfde type. Bij twijfel kan je het beste even foto's van de huidige liggers en staanders maken en naar ons opsturen. Wij kunnen dan beoordelen of het een stelling van ons is. Zo niet, dan weten wij in veel gevallen wel welke stelling je wel hebt. Wij helpen je graag hier mee!

Duur foutje

Een foutje kan natuurlijk gebeuren. Maar deze fouten kunnen soms duur uit pakken. De oorzaak hiervan, is het feit dat de liggers van palletstelling over het algemeen vrij lang zijn. Dit zorgt voor relatief hoge verzendkosten. Je begrijpt wel dat het terugsturen en vervolgens het bestellen van de juiste liggers, flinke kosten met zich mee kan brengen qua verzending. Deze zijn dan helaas voor jouw rekening. Daarom zeggen wij altijd: check, check, dubbel check! Daarom is het belangrijk dat je bij twijfel altijd even contact met ons opneemt! 

Kimer palletstelling herkennen

U herkent onze palletstelling aan het uiterlijk. Om te beginnen zijn onze liggers altijd oranje en de staanders doorgaans blauw of gegalvaniseerd. De borgpennen die wij gebruiken zie je op de onderstaande foto. Maar de belangrijkste aanwijzing, zijn de belastingbordsjes. Onze palletstellingen dienen, net als alle andere palletstellingen gekeurd te worden volgens het BMWT-keurmerk. Om deze keuring te doorstaan is er een belastingbordje geplaatst op de palletstelling. Hier staat informatie op over het maximale gewicht dat geplaatst mag worden, het merk van de stelling en wanneer deze weer gekeurd moet worden. Dit bordje is je beste graadmeter! Verder geldt, heb je de palletstelling gekocht bij Multi Profiel? Dan is deze altijd van het merk Kimer.

Losse liggers voor pallet stelling bestellen

Je bestelt de losse liggers gemakkelijk in onze webshop. Wanneer je zeker weet dat je kimer liggers nodig heeft, kun je ze gemakkelijk vinden in onze webshop. Wij leveren de liggers binnen 2 tot 5 werkdagen bij je thuis of op de zaak. Uiteraard hoef je bij een klein aantal liggers geen kooiaap levering te betalen. Dit scheelt dan weer in de portemonnee. De liggers kunnen gemakkelijk met de hand uitgeladen worden. Meer info nodig over een product van Multi Profiel? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen