Magazijnkeuring Waarom zo belangrijk?


Geplaatst door Ruben

Magazijnkeuring Waarom zo belangrijk?

Vaak wordt er na aanschaf niet meer gekeken naar de magazijninrichting. Toch is dit vele malen belangrijker dan men denkt. U wilt toch niet dat er iets gebeurd zoals op de afbeelding terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Maak nu een afspraak voor een magazijnkeuring!

Het onderhouden van uw magazijninrichting

Er zijn vele redenen om uw magazijn regelmatig te laten keuren. Als gebruiker van stellingen heeft u een onderhoudsplicht. Een werkgever is nou eenmaal verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Uw magazijninrichting laten inspecteren biedt natuurlijk ook geen garantie dat er nooit wat gebeurd. Er zijn uiteraard vele aspecten die meespelen. Is er regelmatig sprake van verschillende opslagmiddelen? Worden er veel handelingen verricht? Wordt er regelmatig met heftrucks gewerkt? Of wilt u besparen op grote reparaties of vervanging? Dan is het zeker aan te raden om uw magazijninrichting regelmatig te laten keuren.

Video's omvallende stellingen

Op het internet gaan er vaak filmpjes rond van palletstellingen die omvallen. Hier is goed te zien, hoe gevaarlijk slecht onderhoud en onjuist gebruik kan zijn. Dit is precies de reden waarom wij zo hameren op veiligheid. Keuren is de beste oplossing tegen dit probleem. Bekijk hieronder een filmpje ter illustratie. U ziet duidelijk hoe een instortende stelling zorgt voor een kettingreactie.

Voorschriften voor een magazijnkeuring

De algemene veiligheidsvoorschriften zijn er natuurlijk om nageleefd te worden. Deze voorschriften hebben niet alleen betrekking op uw stellingen maar ook op de pallets die erin staan. Deze dient men regelmatig te controleren en waar nodig te vervangen. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen wat er gebeurd wanneer een pallet het begeeft op 6 meter hoogte. Dat brengt levensgevaarlijke situaties met zich mee.

Wij van Multi Profiel zijn bevoegd om magazijnkeuringen uit te voeren conform het BMWT-KEUR. Dit houdt in dat Multi Profiel heeft aangetoond te beschikken over een goedgekeurd kwaliteitssysteem voor onder andere het uitvoeren van periodieke veiligheidskeuringen.

U kunt bij ons altijd een vrijblijvende Offerte aanvragen wat betreft het keuren van uw magazijninrichting.

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen