Trap voor entresolvloer - Hoe werkt het?


Geplaatst door Luuk Vink

Misschien ben je bezig met het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een entresolvloer in jouw specifieke geval, of misschien heb je al een entresolvloer en zoek je een goede trap. In beide gevallen kunnen wij je verder helpen. Wij verkopen en/of monteren honderden entresolvloeren en mezzanines per jaar en in de meeste gevallen zitten daar trappen bij. Op deze pagina geven we je graag extra informatie over trappen voor entresolvloeren.

Is een trap voor een entresolvloer altijd nodig?

Dit is natuurlijk niet altijd het geval. In sommige gevallen is een entresolvloer namelijk aansluitend aan een al bestaande verdieping! In dat geval is een trap natuurlijk niet nodig, maar eigenlijk in alle andere gevallen wel. Simpelweg omdat je anders nooit op de vloer kunt komen! Hoe je deze trap invulling wilt geven hangt natuurlijk enorm van de situatie af. Hieronder beschrijven we enkele belangrijke punten. 

Waar moet een trap voor entresolvloer komen?

Dit hangt dan weer volledig af van jouw specifieke situatie. In grote lijnen heb je 2 verschillende situaties. Zo kan het zo zijn dat de trap aan de binnenkant van de vloer moet komen. Dit betekend dat er als het ware ergens een gat in de vloer dient te komen waar de trap moet komen. In andere gevallen, wordt de trap aan de buitenkant gebruikt. Dit kan alleen als er minste 1 open kant is van de entresolvloer, dus zonder gelijk een muur, of met een deur. 

Wanneer je kiest voor een trap aan de binnenkant van een entresolvloer, is het natuurlijk wel belangrijk dat er boven om het trapgat een leuning wordt geplaatst voor de veiligheid!

Wat voor trappen zijn er allemaal?

Wij verkopen bij Multi Profiel ontzettend veel verschillende soorten entresol trappen. Het populairste zijn de standaard steektrappen en demontabele trappen. Echter kunnen we het zo gek maken als de klant maar wil. Vrijwel elke trap moet uiteindelijk toch op maat gemaakt worden vanwege de verschillende hoogtes van entresolvloeren. Wij kunnen daardoor erg flexibel zijn in wat we doen met de entresolvloer. 

De populairste varianten zijn: 

  • Steektrap standaard
  • Demontabele trap
  • Trap met spijlen leuning
  • Trap met eindbordes recht
  • Trap met eindborder links of rechts
  • Trap met tussenbordes (voor hogere trappen verplicht)

Wij snappen dat het erg lastig en ingewikkeld kan zijn om te weten welke je het beste kunt nemen. Twijfel je hier over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Extra mogelijkheden trap op maat

Naast de standaard, populaire modellen die hierboven zijn genoemd, is het mogelijk om allerlei details en specifieke punten te personaliseren. Populaire aanpassingen zijn:

  • Specifieke materialen van de traptreden (standaard metaal)
  • RAL-kleur naar keuze
  • Trap met bocht
  • Specifiek soort leuningwerk
  • Specifieke breedte of steilheid
  • en nog veel meer!

Je kunt gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen via de pagina: Trap op maat!

Entresolvloer met trap bestellen

Het handigste is natuurlijk om de trap gelijk mee te bestellen met je entresolvloer. Dan zorgen wij er namelijk gewoon voor dat die exact aansluit, dat de juiste leuningwerk wordt meegeleverd en kunnen we ook nog eens de scherpste prijs aanbieden! Je kunt gemakkelijk de (totale) kosten berekenen met onze speciale rekentool. Binnen 1 minuut heb je dan een indicatieprijs berekend met ons automatische systeem! Natuurlijk kun je ook gewoon contact met ons opnemen of direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij leveren snel en helpen je graag met al je vraagstukken op het gebied van entresolvloeren en trappen!

Meest voorkomende afmeting

De meest voorkomende afmetingen zijn trappen met de hoogte van 3 meter, en de trappen met een hoogte van 3,338 meter. De laatstgenoemde is de benodigde hoogte bij een vloer die tot aan de onderzijde van de vloer 3 meter hoog is. De dikte van de vloer is namelijk 33,8 centimeter. Omdat deze 2 hoogtes met afstand het populairste zijn bij entresolvloeren, hebben wij demontabele trappen van deze hoogte altijd op voorraad liggen! Deze kunnen we daardoor razendsnel en tegen de scherpste prijs leveren. Je vind onze steektrappen uit voorraad op de pagina: entresol trap

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen