Wat is de beste werkbank voor in de garage?


Geplaatst door Luuk

Ben jij een échte doe-het-zelver en ben je opzoek naar de perfecte werkbank voor thuis, in de garage of in schuur? In dit bericht lees je wat wij de beste werkbank vinden, waar je op moet letten en meer! Wij verkopen elke week vele werkbanken in heel Nederland en België, zowel aan professionals als aan handige doe-het-zelvers zoals jij!

Waar op letten voor werkbank garage?

Wanneer je een werkbank, of werktafel gaat kopen, moet je goed nadenken over een aantal zaken. In ieder geval belangrijk zijn:

  • Welke afmeting heb je nodig? 
  • Wil ik een vaste werkbank, of mobiele werkbank?
  • Hoeveel opbergruimte heb je nodig? 

Overige belangrijke punten om op te letten, zijn draagvermogen, duurzaamheid en natuurlijk het uiterlijk! Op basis daarvan kan je het beste een keuze maken.

Werkbanken van stellingmateriaal

Een typische uitkomst, zijn de werkbanken gemaakt van stellingmateriaal. Dit type materiaal gebruiken wij bij Multi Profiel altijd voor het bouwen van onze werkbanken. De voordelen zijn, dat de draagkracht uitstekend is. Het materiaal is normaal gesproken bedoelt om zware gewichten te kunnen dragen in professionele magazijnen. Een andere reden waarom deze werkbanken populair zijn, is de industriële en stoere uitstraling. Ten slotte is het een type werkbank met zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Omdat wij het stellingmateriaal in grote aantallen importeren, zijn de materialen voor ons relatief goedkoop om te gebruiken voor het bouwen van jouw perfecte werkbank! 

Mobiele werkbank vs vaste werkbank

Een belangrijke keuze, is natuurlijk de plaatsing op wielen, of op vaste voetplaten. Een werkbank op wielen kan natuurlijk handig zijn, als je de werkbank vaak wilt gaan verplaatsen. Dan wordt de werkbank op wielen geplaatst. De staanders worden ingekort zodat de werkhoogte en het werkblad gewoon even hoog blijven. Een nadeel van het plaatsen op wielen, is dat het geheel wel iets minder stabiel wordt met een maximale draagkracht van 1.000 kilo. Daarnaast zijn werkbanken op wielen simpelweg prijziger dan de vaste varianten. Ons advies is dan ook altijd, neem alleen de werkbank op wielen, wanneer je ook echt van plan bent om hem (regelmatig) te verplaatsen. Anders is de vaste variant vast een betere keuze!

Werkbanken met extra opberg ruimte voor in de garage

Wanneer je een werkbank in de garage gaat plaatsen, dan ben je vast en zeker van plan om hier flink op te gaan klussen of werken. Het kan dan natuurlijk handig zijn, om een werkbank te kiezen die extra opbergruimte heeft! Zo hebben wij werkbanken met extra verdiepingen onder het werkblad, extra verdiepingen boven het werkblad of allebei! Deze opbergvakken worden vaak gebruikt voor het bewaren van gereedschap, materialen, machines en andere dingen die je snel voor handen wilt hebben tijden het klussen. Zeker in een garage thuis, zien wij dat veel klanten kiezen voor een variant met extra bovenvakken ter opslag. De vraag is ook hier weer, hoe ga je de werkbank in de garage gebruiken? Hoe meer materiaal en gereedschap je nodig denkt te hebben, des te handiger zijn de uitgebreide varianten met veel opbergruimte.

Werkbank op maat bestellen

Wil je een werkbank op maat bestellen? Dat kan ook! Naast de standaard varianten, in vaste afmetingen, hebben wij namelijk ook de mogelijkheid om zelf een werkbank samen te stellen. Laat ons weten welke afmetingen je graag zou willen zien en waar we rekening mee moeten houden. Misschien heb je specifieke eisen die je niet terug kan vinden tussen het standaard assortiment, of wil je iets net even anders laten uitvoeren. Dat kan bij Multi Profiel! Ga naar de pagina werkbank op maat en vraag vrijblijvend een offerte aan. Vaak denken klanten dat een werkbank op maat veel duurder is dan een werkbank uit voorraad, maar dat valt in de meeste gevallen echt gigantisch mee. Twijfel dus niet en vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan voor jouw werkbank op maat!

Kleuren kiezen werkbank garage

In ons assortiment vind je 2 verschillende kleurstellingen. Ten eerste hebben wij de klassieke blauw-oranje samenstelling. Dit is de meest voorkomende kleurencombinatie in Nederlandse en Belgische magazijnen voor stellingmateriaal. Echter maakt een nieuwe kleurencombinatie een enorme opmars. Dat is de gegalvaniseerde grijze variant met oranje liggers. Deze kleuren zien er nog een stukje strakker en industriëler uit naar onze mening. Niet voor niks zien we de vraag voor deze 'Galva' werkbanken enorm toenemen, juist bij particuliere gebruikers die de werkbank thuis willen installeren. 

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen