Draagarmstellingen

Wanneer je bij ons in het magazijn in Assen komt, zul je zien dat wij vooral draagarmstellingen hebben staan. Draagarmstellingen zijn namelijk de handigste stellingen wanneer je lange en zware goederen wilt opslaan. Je ziet dit type stelling dan ook terug bij houthandels, bouwbedrijven, de metaalindustrie en nog veel meer! Ben je dus op zoek naar efficiënte opslag van onhandige en/of lange goederen? Zoek niet verder! Hieronder vind je ons standaard assortiment, maar er is ook ontzettend veel maatwerk mogelijk!

Kies hieronder je gewenste hoogte en type (enkel- of dubbelzijdig)


Hoe werken onze draagarmstellingen?

Een draagarm stelling is ‘kale’ stelling die is opgebouwd uit robuuste verticale staanders, waar lange, horizontale draagarmen aan zijn bevestigd. De draagarmen zijn in een iets kleinere hoek dan 90 graden bevestigd en er is geen sprake van legborden, planken of vlonders die mogelijk kunnen verschuiven. Dit maakt draagarmstellingen een veilige en efficiënte oplossing voor de opslag van buizen en andere materialen die anders makkelijk kunnen wegglijden of –rollen. Simpelgezegd bestaat het gedeelte waar de goederen op geplaatst worden, dus puur uit armen waar je de lange goederen op kunt leggen met een heftruck of een stapelaar. Bij onze draagarmstellingen kunnen ook de voetstukken gebruikt worden als opslaglocatie. Deze werken dan eigenlijk hetzelfde als de armen. 

Voor welke toepassingen worden draagarmstellingen gebruikt?

Draagarmstellingen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ze worden voornamelijk ingezet voor de opslag van het zogeheten langgoed, oftewel lange materialen. Hierbij kun je denken aan staf- en buismaterialen van staal en kunststof, maar ook aan houten planken en plaatmaterialen zoals spaanplaten, hardboard, meranti, gipsplaten en staalplaten, alsmede voor pallets.

Het mooie van draagarmstellingen is dat ze indien gewenst ook van legborden voorzien kunnen worden. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden voor de opslag van kleinere materialen en onderdelen. De verzinkte draagarmstellingen kunnen ook buiten gebruikt worden!

De voordelen van draagarmstellingen op een rijtje

Met draagarmstellingen in jouw magazijn profiteer je van:

  • Een veilige opslag van langgoed: Draagarmstellingen zijn de ideale oplossing voor lange, zware en onhandige materialen die niet in andere soorten stellingen passen, of daar niet op een veilige en verantwoorde manier in kunnen worden opgeslagen.
  • Een oplossing voor materialen in afwijkende afmetingen: Ook materialen en onderdelen met afwijkende, niet-gestandaardiseerde en/of wisselende afmetingen kun je zonder problemen kwijt in een draagarm stelling. De stellingen worden dan ook veel gebruikt bij houthandels, bouwbedrijven en andere bedrijven met veel bouwmaterialen.
  • Flexibele toepassingsmogelijkheden: Je kunt enkele draagarmstellingen tegen een binnenmuur, gaaswand of ander soort scheidingswand in jouw magazijn plaatsen. Het is echter ook mogelijk om dubbelzijdige draagarmstellingen in te zetten; deze kunnen tevens als ruimteverdelers fungeren.
  • Eenvoudig uit te breiden en aan te passen stellingen: Draagarmstellingen kunnen heel gemakkelijk worden uitgebreid door het bevestigen van extra draagarmen of zogeheten brugverbindingen. Ze kunnen tevens worden omgebouwd tot legbordstellingen om ze ook geschikt te maken voor andersoortige materialen.

Wat zijn enkelzijdige en dubbelzijdige draagarmstellingen?

  • Enkelzijdige draagarmstellingen: Deze stellingen zijn ideaal om tegen een muur of scheidingswand te plaatsen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en bieden toch voldoende opslagcapaciteit.
  • Dubbelzijdige draagarmstellingen: Deze modellen zijn perfect voor grotere magazijnen. Ze bieden opslag aan beide kanten en kunnen ook dienen als scheidingselement tussen verschillende zones in je opslagruimte.

Beide types zijn eenvoudig uit te breiden en aan te passen, zodat je altijd een oplossing hebt die meegroeit met jouw opslagbehoeften.

Hier is een overzicht van relevante informatie die nog ontbreekt, geformuleerd in dezelfde stijl en opgemaakt met passende kopjes en teksten die je direct kunt toevoegen:

De juiste draagarmstelling kiezen

Bij het kiezen van een draagarmstelling zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Gewicht van de materialen: Zorg ervoor dat het draagvermogen van de stelling voldoet aan het gewicht van de op te slaan goederen. Voor zware materialen zoals stalen buizen zijn draagarmstellingen met een hoog draagvermogen essentieel.
  • Lengte en grootte van de goederen: Kies een stelling die geschikt is voor de maximale lengte en afmetingen van je materialen.
  • Beschikbare ruimte in je magazijn: Meet de ruimte (LxBxH) zorgvuldig op om een stelling te kiezen die optimaal past en functioneert in jouw opslagruimte.
  • Binnen of buitengebruik: Overweeg of de stelling bestand moet zijn tegen weersinvloeden. Voor buitengebruik zijn verzinkte draagarmstellingen of modellen met een extra coating vaak de beste keuze.

Heb je twijfels over welke draagarmstelling het beste bij jouw situatie past? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Het merk Kimer

Op onze website vind je 2 soorten draagarmstellingen. De hoge zware uitvoering hebben wij zelf in productie in Nederland. De lichtere en kleinere variant, de variant die tot 3 meter hoog gaat, is van het merk Kimer. Multi Profiel is dé aanbieder van dit Spaanse merk. Omdat wij de grootste afnemer in Nederland zijn van Kimer stellingen, kunnen wij ook de scherpste prijs en beste voorwaarden garanderen! Wij hebben deze draagarmstellingen zelf op voorraad liggen in Assen en kunnen daarom extra snel leveren. De grotere stellingen hebben soms een iets langere levertijd. Twijfel je welke draagarmstelling je nodig hebt? Neem dan gerust contact op met onze Specialist Martin, of onze klantenservice!

Draagarmstellingen bestellen

Omdat de toepassingsgebieden zeer breed zijn, is het soms onmogelijk om hiervoor standaardafmetingen te definiëren en deze hier te vermelden. Wij maken dan ook graag een vrijblijvende prijsopgave voor je.

Stuur ons gerust een offerteaanvraag en vermeldt daarbij in elk geval:

  • De afmetingen, het gewicht en (eventueel) de aantallen van de op te slagen goederen;
  • De beschikbare ruimte in jouw magazijn (LxBxH);
  • Je voorkeur voor een bout-, klem of inhaaksysteem.

Vanzelfsprekend dient er bij het selecteren van een geschikte draagarmstellingen rekening te worden gehouden met welk soort materialen er opgeslagen gaan worden, en welk draagvermogen vereist is. Voor de opslag van stalen buizen of hardhouten platen is bijvoorbeeld een hoger draagvermogen vereist dan voor buizen van kunststof. Daarnaast is het raadzaam om draagarmstellingen van aanrijdbeveiliging te voorzien. Wij zullen je dan zo spoedig mogelijk een uitgebreide offerte op maat toesturen.

Gebruikte draagarmstellingen

Soms komt het voor dat wij ook gebruikte en tweedehands draagarmstellingen hebben liggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een project op het laatste moment niet doorgaat door een veranderde situatie bij een klant, of dat een klant na een jaar de stelling in eens niet meer nodig heeft. In zulke gevallen komt het dus voor dat we ook tweedehands draagarmstellingen aanbieden. Je vindt onze gebruikte draagarmstellingen op de pagina: gebruikte stellingen. Let wel op, de kans is uiteraard aanwezig dat we op dit moment geen gebruikte draagarmstelling aanbieden. Contact opnemen hierover mag uiteraard altijd!

Veel gestelde vragen over draagarmstellingen

Draagarmstellingen, zijn stellingen die bestaan uit staanders met "armen" die naar voren uit steken om spullen in op te slaan. Deze worden dan over het algemeen geladen en gelost met een heftruck of stapelaar.

Draagarmstellingen worden meestal gebruikt voor het opslaan van relatief langwerpige artikelen. Denk hierbij aan planken, buizen, plaatmateriaal en meer.

Dit verschilt enorm. Wij benoemen de draagkracht altijd op de productpagina! Twijfel je? Neem contact op!

In de meeste gevallen leveren wij draagarmstellingen op maat. Wanneer je maat dus niet te vinden is op de website, kun je het beste even contact met ons opnemen. We kunnen alles maken!

Ja zeker! Wij hebben montageteams in heel Nederland en België en doen elke dag meerdere montageklussen. Wanneer je de montage dus wilt overlaten aan een professional, kun je dat gewoon door de leverancier, dus door ons, laten doen!