Veelgestelde vragen grootvakstellingen – De antwoorden!


Geplaatst door Luuk Vink

Veelgestelde vragen grootvakstellingen – De antwoorden!

Als de enige officiële dealer van Kimer in Nederland, krijgen wij vaak vragen over grootvakstellingen. Vaak zijn dit dezelfde vragen die terug blijven keren. Daarom gaan wij op deze pagina vragen beantwoorden die we vaak krijgen over grootvakstellingen. Kortom, alles wat je wilt weten over dit type magazijnstellingen. Staat de info die je zoekt hier niet tussen? Dan is het een kwestie van contact met ons opnemen, dan helpen we je direct even verder.

Wat zijn grootvakstellingen eigenlijk?

Grootvakstellingen zijn de populairste magazijnstellingen voor losse goederen. Alles wat niet op pallets bewaard wordt, kan het beste bewaard worden in een grootvakstelling of legbordstelling. De grootvakstelling beschikt over grotere vakken en is ook aanzienlijk sterker. De grootvakstelling wordt daarom ook veel gebruikt voor de iets grotere goederen of goederen waar simpelweg veel van opgeslagen wordt in één keer. Wil je kleine artikelen opslaan, zoals kleding, cosmetica, papier enzovoorts? Dan kan je beter kiezen voor legbordstellingen. Grootvakstellingen bestaan uit 3 onderdelen: staanders, liggers en ten slotte legborden die tussen 2 liggers worden geplaatst en de opslagruimte vormen. Je kunt de verschillende verdiepingen gemakkelijk in hoogte verstellen en per sectie stukken aan jouw stelling bouwen. Onderstaande foto geeft een goed voorbeeld weer van grootvakstellingen. Opvallend is de combinatie blauw en oranje die bij de meeste a-merken wordt gebruikt.

Welke afmetingen zijn er van grootvakstellingen?

Er bestaan verschillende afmetingen grootvakstellingen. Wij onderscheiden de afmetingen in verschillende opties qua diepte, hoogte en breedte. De opties zijn:

  • Ten eerste qua hoogte: 2,00 meter, 2,50 meter of 3,00 meter
  • Verder qua breedte: 1,50 meter, 1,85 meter, 2,25 meter of 2,70 meter
  • En qua diepte: 40 cm, 60 cm, 80 cm, 100 cm of 120 centimeter.

In de breedte zijn natuurlijk eindeloos veel secties aan elkaar te bouwen. Wil je bijvoorbeeld 9 meter aan stelling? Dan kies je 6x 1,50 meter of 4x 2,25 meter. Combineren van verschillende afmetingen secties is uiteraard ook mogelijk, met uitzondering van de diepte. Je kunt geen diepere stelling aan een smallere bevestigen of andersom.

Wat is het draagvermogen van grootvakstellingen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit kan namelijk afhangen van de afmetingen van de stelling die je wenst. Het gemakkelijkste is, om dit te bekijken in de webshop. Bij elke afmeting geven wij dan aan hoeveel draagvermogen het heeft. Ook kan je filteren op draagvermogen om gemakkelijk een grootvakstelling te vinden die voldoet aan jouw eisen. Heb je hulp nodig? Dan kan het slim zijn om onze experts even mee te laten kijken. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op voor advies op het gebied van draagvermogen.

Wat is het verschil tussen grootvakstellingen en breedvakstellingen?

Simpel gezegd, helemaal niks! Dit zijn namelijk twee verschillende benaming voor exact dezelfde stelling. Het gebeurt dan ook veel in Nederland dat deze woorden door elkaar gebruikt worden. Wij snappen dat dit ingewikkeld kan zijn voor een klant. Daarom gebruiken wij in principe altijd de term grootvakstelling, maar dit betekent gewoon het zelfde als breedvakstelling! Mocht je toch de term 'breedvak' tegenkomen op onze site, dan weet je daar nu in ieder geval van!

Kan ik ook pallets opslaan in grootvakstellingen?

In principe is dit niet de bedoeling. Wat in de praktijk nog wel veel gedaan wordt en ook erg handig is, is om de onderste liggers weg te laten van de stelling. Zo kunnen er onder de eerste verdiepingen van de stellingen enkele pallets geplaatst worden. Dit is in sommige magazijnen erg handig, bijvoorbeeld om enkele hardlopers in het order-picksysteem te verwerken. Maar in principe adviseren wij altijd pallets op te bergen in een palletstelling!

Moet ik grootvakstellingen laten keuren?

Dat is wel verstandig. Daarnaast kan het in sommige gevallen, afhankelijk van de afspraken met gemeente, lokale wetgeving etc., ook verplicht zijn. Officieel is de landelijke regel echter: wanneer een magazijnstelling mechanisch beladen wordt, bijvoorbeeld door een heftruck of stapelaar, moet deze gekeurd worden. Hebben jouw grootvakstellingen een keuring nodig? Geen probleem, want wij kunnen deze keuring uitvoeren. Wij beschikken over alle benodigde certificaten en onze expert zijn bevoegd om de keuringen uit te voeren. Zo weet je zeker dat je BMWT-technisch, alles op orde hebt. Je ontvangt dan ook van ons een certificaat, dat het magazijn gekeurd is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Welke grootvakstellingen zijn het beste?

Na 25 jaar in het vak, is onze keuzen gevallen op de grootvakstellingen van het merk Kimer. Deze stellingen worden gefabriceerd in Europa en voldoen dan ook aan de zeer strenge eisen die hier gelden. Wij zijn als Multi Profiel de enige, officiële importeurs van dit merk in de BeNeLux. Daarom is het altijd verstandig om bij ons te bestellen, geen onnodige tussenpersonen, korte lijntjes en daardoor ook de beste service. De grootvakstellingen van Kimer hebben wij ruim op voorraad liggen en kunnen we dus ook snel leveren!

Moet ik mijn grootvakstellingen verankeren?

In tegenstelling tot palletstellingen, draagarmstellingen en andere stellingen die beladen worden met mechanische apparaten, is dit niet verplicht bij grootvakstellingen. Het kan echter wel gemakkelijk door de voetplaatjes die er onder zitten. Dit kan je doen als je extra stevigheid wilt bewerkstelligen. Maar het is dus niet verplicht en ook niet percé nodig. In de meeste gevallen wordt het dan ook niet gedaan.

Wat kosten grootvakstellingen?

Dat hangt natuurlijk af van de afmetingen en andere specificaties. Je kunt gemakkelijk de prijs voor jouw grootvakstellingen berekenen in onze webshop. Wij leveren de grootvakstellingen voor een zeer scherpe prijs, omdat wij rechtstreeks inkopen bij grote fabrieken in Europa. Weet je niet precies wat je nodig hebt qua stellingen? Dan kan je ook even contact met ons opnemen voor advies op maat! Dat is gratis en vrijblijvend.

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen