Waar op letten bij aanschaffen entresolvloer?
Ben je van plan om een entresol (beter bekend als entresolvloer) aan te schaffen? Kan het nog wel eens overweldigend zijn hoeveel opties je hebt. Denk hierbij aan allerlei specificaties zoals afmetingen, gewichtsklassen het kiezen van de juiste leverancier, montage en nog veel meer. Daarom schreven wij deze tekst, als een soort handboek voor iedereen die een entresolvloer aan wil schaffen. Kortom, waar moet je op letten, bij het aanschaffen van een entresolvloer?
Bepaal de gewenste specificaties van je entresolvloer
Wanneer je een entresolvloer wilt aanschaffen, dien je een keuze te maken uit de volgende specificaties:
- Lengte
- Breedte
- Hoogte
- Draagkracht
- Accessoires
Lengte, breedte en hoogte entresol
De afmetingen spreken uiteraard voor zich. Denk er bij de hoogte om, dat de meeste entresolvloeren ongeveer 30 tot 50 centimeter dik zijn, in ons geval 33,8 centimeter. In vakjargon spreken we dan ook van een hoogte onderzijde en een hoogte bovenzijde. Bedenk dus goed hoeveel ruimte je boven en onder nodig denkt te hebben. De Lengte en Breedte zijn doorgaans gelijk aan de vloeroppervlakte er onder. Dus van muur tot muur, maar dit kan afwijken naar jouw voorkeur. Een entresolvloer is een losstaande constructie en kan dus ook midden in een ruimte geplaatst worden.
Draagkracht entresolvloer bepalen
De benodigde draagkracht is soms wat moeilijker te bepalen bij een entresolvloer. Wanneer de vloer voor opslag gebruikt gaat worden, pas je de draagkracht aan, aan de goederen die je gaat opslaan. Zo kan een groothandel in matrassen genoeg hebben aan 175 kilo per vierkante meter. Gemiddeld kiezen de meeste klanten voor 350 kilo. Voor zwaardere belading of veel beweging, wordt meestal gekozen voor 500 kilo. Wanneer je bij Multi Profiel een offerte aanvraagt voor een entresolvloer, denken wij sowieso mee over de benodigde draagkracht. Onze experts weten precies wat je nodig hebt. Wees ook vooral niet bang om contact met ons op te nemen voor gratis en vrijblijvend advies.
Welke accessoires nodig bij je entresolvloer?
Wanneer je een entresolvloer wilt aanschaffen, sta je ook voor de keuze welke accessoires je nodig hebt. De belangrijkste accessoires hierbij zijn toch wel de trap en leuningwerk. Veel entresolvloeren hebben een open zijde. Dit houdt in dat er meestal minsten 1 zijde niet aan een muur wordt geplaatst. Hier dient een leuning geplaatst te worden ten behoeven van de veiligheid. Verder heb je meestal natuurlijk een trap nodig om op de vloer te kunnen komen. Deze trap wordt op hoogte gemaakt en kan zowel aan de binnenkant van de vloer, als aan de buitenkant geplaatst worden. Er zijn allerlei verschillende trappen verkrijgbaar. Denk aan een trap met bocht, verschillende maten, verschillende leuningen, treden, kleuren en nog veel meer. Wij kunnen een standaard trap bieden voor de entresolvloer maar ook trappen op maat! Denk goed na over waar je de trap wilt plaatsen. Dit neemt namelijk altijd meer ruimte in beslag dan eerst rekening mee werd gehouden.
De prijs bepalen van een entresol
Wanneer je de bovenstaande specificaties hebt bepaald, kun je binnen 1 minuut de prijs berekenen. Dit doe je met de speciaal daarvoor ontwikkelde entresolvloer rekentool. Je vult simpelweg de Lengte, Breedte, Hoogte, draagkracht en gewenste accessoires in. Vervolgens kun je er ook nog voor kiezen om de montageprijs mee te laten berekenen. De prijs die je ontvangt is een indicatieprijs. Ben je vervolgens geïnteresseerd in de aanschaf, dan kun je ons aan het werk zetten. Wij zullen dan een uitgebreidere offerte gaan maken en eventueel contact opnemen om extra informatie te verzamelen voor een definitieve prijs. Het invullen van onze rekentool en/of aanvragen van een daadwerkelijke offerte is altijd 100% gratis & vrijblijvend!
Entresolvloer inmeten door een expert
Wanneer het niet een standaard afmeting betreft, wat in de meeste gevallen ook niet het geval is, is er maatwerk nodig. Bij maatwerk spreken wij meestal met onze klanten af dat één van onze experts even langs komt op locatie. Hij zal de ruimte dan tot de millimeter nauwkeurig op meten en alle wensen nog eens met je doornemen. Vervolgens gaat ons tekenteam aan de slag met het ontwerpen van de vloer. Hier ontvang je als klant ook mooie ontwerptekeningen van. Wanneer iedereen akkoord is, gaan wij over op productie van de specifieke onderdelen voor jouw vloer op maat! Benieuwd hoe dit hele proces van aanvraag tot oplevering precies werkt? Wij schreven er een uitleg over: Entresolvloer, het proces.
Entresolvloer laten keuren, elk jaar!
Wist je dat het verplicht is om je entresolvloer jaarlijks te laten keuren? Wanneer je de vloer bij ons afneemt en laat monteren, komen wij ook opleveren. Dit houdt in dat de expert nog één keer langs komt om de keuring uit te voeren. Wanneer de entresolvloer juist en veilig is geproduceerd en geplaatst, wordt de vloer goedgekeurd. Je ontvangt dan een sticker die er voor zorgt dat de vloer een jaar lang goedgekeurd wordt bij een eventuele controle van de arbeidsinspectie. Deze keuring dien je wel jaarlijks te herhalen! Eventueel kunnen wij jaarlijks terugkomen om de officiële keuring opnieuw uit te voeren. Onze experts behoren tot de BMWT-gecertificeerde specialisten, die zijn aangewezen om de wettelijke keuring uit te voeren!
Hoe herken je een goede leverancier van entresolvloeren?
De belangrijkste graadmeter is het BMWT-keurmerk. Wanneer een bedrijf BMWT-gecertificeerd en gekeurd is, weet je dat het goed zit. Dit certificaat betekent namelijk dat een bedrijf voldoet aan alle, zeer strenge eisen, van de BMWT. Wanneer je een vloer elders afneemt, bij een bedrijf zonder BMWT-certificaat, dan moet je de vloer alsnog door een bedrijf mét certificaat laten keuren volgens de Nederlandse wet. Vervolgens loop je het risico dat de vloer niet voldoet en een beter bedrijf alsnog aanpassingen moet doen. Om zeker te weten dat je dus aan alle wetten en eisen voldoet, is het beter om altijd bij een BMWT-gecertificeerd bedrijf zoals Multi Profiel aan te kloppen voor een nieuwe vloer.
Direct contact met een specialist
Het aller beste is natuurlijk, om contact op te nomen met een specialist. Bij Multi Profiel wordt je rechtstreeks gekoppeld met onze experts op het gebied van entresolvloeren. Met andere woorden, je kan alle vragen stellen, alle problemen voor leggen en alles bespreken. Zo is de kans op een succesvol project natuurlijk veel groter. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring met het bouwen, ontwerpen, produceren en plaatsen van deze tussenverdiepingen en plaatsen vele honderden vloeren per jaar. Direct contact opnemen met een specialist? Je vindt contactgegevens op de pagina: specialisten.