Stellingen voor in de schuur – Keuzehulp!


Geplaatst door Martin Piebes

Ben je van plan om een stelling in de schuur te nemen? Dan kan het natuurlijk zijn dat de eindeloze opties wat overweldigend kunnen zijn. Om je te helpen met het kiezen van jouw perfecte stelling voor in de schuur, hebben wij op deze pagina de opties op een rijtje gezet. Als één van de grootste Nederlandse leveranciers van magazijnstellingen, weten wij ook veel van stellingen voor particulier gebruik. Er bestaan namelijk veel stellingkasten die ook perfect gebruikt kunnen worden in huis, van de keuken tot aan de schuur en van kantoor tot aan de woonkamer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden! Na het lezen van dit bericht, kies je gemakkelijk de perfecte stelling voor in jouw schuur.

Verschillende formaten stellingen voor in de schuur

De beste keuze voor de perfecte stellingen voor in jouw schuur, hangt vooral af van afmetingen. Aan de ene kant ben je natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt in de schuur. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de grootte van de spullen die opgeslagen gaan worden in de stellingkast. Ten slotte is de draagkracht nog van groot belang. Niet alle stellingen zijn even geschikt voor het opslaan van zware goederen. Pak de rolmaat er dus bij, meet de ruimte goed op en denk na over welke afmetingen het beste zijn in jouw geval!

Optie 1: Grootvakstelling in de schuur

De eerste optie is gelijk een zwaargewicht, letterlijk en figuurlijk. De grootvakstelling is ontzettend populair bij talloze bedrijven in Nederland en daar buiten. Het is de sterkste en vaak ook grootste stelling voor het opslaan van losse goederen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Wanneer je genoeg ruimte hebt en grote en/of zware goederen gaat opslaan, is dit een goede optie! De stelling is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Om te beginnen zijn er al veel verschillende vakbreedtes (=Liggerlengte, afstand tussen de staanders) verkrijgbaar, dit zijn:

  • 900 mm
  • 1.200 mm
  • 1.350 mm
  • 1.500 mm
  • 1.850 mm
  • 2.250 mm
  • 2.400 mm
  • 2.700 mm

Vervolgens heb je de keuze uit verschillende dieptes, variërend van 400 mm tot 1200 mm. De opties qua hoogte zijn 2 meter, 2,5 meter of 3 meter. In onze shop vind je verschillende kleuren, type legborden (planken) en meer! Je kunt zelf gemakkelijk een stelling samenstellen met onze configurator op de pagina: Grootvakstellingen. De verdiepingen zijn in hoogte verstelbaar en je bepaalt zelf hoeveel verdiepingen er in komen! Hier zijn in de toekomst altijd nieuwen aan toe te voegen of juist tussen uit te halen. De draagkracht is 500 kilo + per niveau.

Optie 2: Legbordstellingen

De tweede opties en waarschijnlijk de populairste opties, zijn de legbordstellingen. Legbordstelling is een verzamelnaam voor verschillende stellingen waarbij met legborden wordt gewerkt. Dit zijn doorgaans aanzienlijk kleinere stellingen dan de grootvakstelling en worden veel gebruikt voor kleine tot middel grote voorwerpen. Wij verkopen deze stellingen vooral voor bedrijven die ze gebruiken in een groot magazijn voor het verzamelen en versturen van bestellingen. Verder worden de stellingen veel gebruikt in winkels, kantoren en kleinere opslaglocaties. Maar dus ook veel in de schuur! De grootste voordelen van legbordstellingen zijn:

  • Veel opties en mogelijkheden
  • Gemakkelijk op te bouwen en eventueel weer af te bouwen
  • Compact
  • Strakke uitstraling
  • Licht in gewicht
  • Perfect voor kleinere goederen!

Verschillende soorten legbordstellingen voor in de schuur

Wij verkopen verschillende soorten van deze legbordstellingen. Bij Multi Profiel onderscheiden we de volgende varianten:

  • Houten legbordstellingen (populaire stelling in schuren!)
  • Verzinkte legbordstellingen
  • Easy Rack legbordstellingen (beste prijs-kwaliteitsverhouding!)
  • Metalistem legbordstellingen

Populaire keuzes voor deze stellingen in de schuur zijn vooral:

Houten legbordstelling

De houten legbordstelling is onze enige stelling die volledig (op bevestigingsmateriaal na) van hout gemaakt is. De stelling bestaat uit losse "Secties". Met een sectie bedoelen wij 2 staanders met daar tussen legborden, in dit geval planken, voor het opslaan van goederen. Elke sectie is 1 meter breed. Je kunt zelf kiezen hoe diep deze moet worden, met keuze uit 300 mm, 400 mm, 500 mm en 600 mm. Je kunt gemakkelijk meerdere secties aan elkaar doorbouwen. De breedte die je kiest is dus op basis van volle meters. Je kunt gemakkelijk op onze site zelf een houten stelling voor in de schuur samenstellen! Dit kan op de pagina: houten legbordstellingen. Een groot voordeel van houten stellingen in de schuur, is dat ze goed bewerkbaar zijn. Daarnaast is het materiaal licht, stevig, duurzaam en staat het ook nog eens mooi in een schuur. Genoeg redenen dus, om te kiezen voor de houten stelling voor in je schuur. De draagkracht verschilt per afmeting, maar ligt meestal rond de 100 kilo per legbord.

Easy Rack legbordstelling in de schuur

Wanneer een klant liever metalen stellingen wil in zijn of haar schuur, raden we eigenlijk altijd de Easy Rack legbordstelling aan. Hoewel wij natuurlijk ook de eerder genoemde Metalsistem en Verzinkte legbordstellingen verkopen, is Easy Rack waarschijnlijk de beste keuze voor in de schuur. De draagkracht is hoger dan de houten variant. Daarbij gaat metaal natuurlijk ontzettend lang mee! De stelling heeft een mooie strakke uitstraling en is aanzienlijk goedkoper dan de de andere metalen en stalen varianten. Om deze reden is het dan ook de populairste keuze voor zowel particulieren als grote bedrijven. Wij importeren de stelling zelf uit Spanje en kunnen daardoor de scherpste prijs aanbieden van Nederland! Je kiest zelf welke draagkracht je neemt, deze is deels afhankelijk van de afmetingen, maar je hebt altijd de keuze uit de lichte of de zware variant. Hieronder een foto van zo'n Easy Rack Stellingkast voor in de schuur.

Draagkracht Easy Rack stelling in kilo's

De draagkracht van de stelling hangt af van 2 dingen: de uitvoering, licht of zwaar, en de gekozen diepte van de stelling. Je kunt voor de draagkracht daaorm het volgende tabelletje aanhouden:

Draagkracht per niveau

Stellingkast voor in de schuur bestellen

Hopelijk hebben we de opties zo een beetje kunnen verduidelijken. Weet je al welke stelling je wilt hebben in jouw schuur? Dan bestel je de stellingkast gemakkelijk in onze webshop! Wij leveren doorgaans binnen 2 tot 5 werkdagen in heel Nederland en België. Hulp nodig, of toch nog niet helemaal zeker van je zaak qua keuze? Neem gerust contact op met onze experts. Deze zitten altijd klaar om te helpen met al je vragen. Advies is bij ons altijd vrijblijvend, of je nu een gigantisch magazijn wilt inrichten, of je schuur wilt voorzien van een nieuwe stelling.

Stellingen doorbouwen

Vergeet overigens niet dat je de stelling altijd kunt verlengen! Wij praten op deze pagina vooral over enkele secties van een bepaalde stelling, omdat dit meestal het populairste is bij klanten die een stelling willen plaatsen in de schuur. Echter is het natuurlijk mogelijk om de stelling eindeloos te verlengen. Eventueel is het ook nog mogelijk om achteraf of in de toekomst nog losse aanbouwsecties te bestellen om een bestaande stelling uit te breiden. Houdt er dan wel rekening mee, dat de aanbouwsectie van hetzelfde merk moet zijn als de beginsectie. Op deze manier is het ook mogelijk om een stelling met secties van verschillende breedtes met elkaar te combineren.

De beste stellingkasten in de schuur:

Neem contact op met een expert

Ruben Jeuring - Expert entresolvloeren
Ruben Jeuring Expert entresolvloeren
Martin Piebes - Expert magazijnstellingen
Martin Piebes Expert magazijnstellingen