Doorrolstellingen

8.8 van 10 - 51 beoordelingen

Met doorrolstellingen in uw magazijn profiteert u van veel voordelen, waaronder ruimtebesparing, meer overzicht, minder fouten en gegarandeerde FiFo (First In, First Out) of LiFo (Last In, First Out). Is uw interesse gewekt? Multi Profiel vertelt u graag meer over de toepassingen, mogelijkheden, voordelen en voorwaarden van doorrolstellingen, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Er staan geen producten vermeld onder deze categorie.


Wat is een doorrolstelling?

Een doorrolstelling (niet te verwarren met een door- of inrijstelling) is een stelling die is opgebouwd uit een stalen raamwerk, dat ook wel een doorrolraam wordt genoemd, en voorzien is van zogeheten rollerbanen. Bij Multi Profiel werken we bijvoorbeeld met Flow Rack rollenstrips, welke zijn uitgerust met kunststof rolletjes. Het doorrolraam kan onder een hellingshoek in de stelling gemonteerd worden. Door de zwaartekracht rollen alle aan de achterzijde ingevoerde dozen of bakken naar voren. Bij uitname van het eerste object rolt het tweede vanzelf naar voren om de lege plaats in te nemen.

Voor welke toepassingen worden doorrolstellingen gebruikt?

Doorrolframes voor bijvoorbeeld dozen en bakken kunnen een flinke kostenbesparing binnen het moderne order picking proces opleveren. In magazijnen waar volgens de FiFo methode gewerkt wordt, kunnen de goederen aan de ene kant van de doorrolstelling worden ingeladen en worden ze via de rollers naar de andere kant van de stelling getransporteerd, waar ze vervolgens kunnen worden uitgenomen. Doorrolstellingen kunnen eveneens gebruikt worden voor LiFo processen. Ook aan de assemblagelijn (bijvoorbeeld als KAN-BAN systeem) is de doorrolstelling een uiterst efficiënt hulpmiddel.

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van doorrolstellingen?

Multi Profiel kan verschillende doorrolframevarianten leveren. In totaal kunnen we drie verschillende soorten onderscheiden. Hieronder beschrijven we het verschil tussen rechte doorrolframes, geïntegreerd in palletstelling en vrijstaande doorrolframes. Ieder type heeft zijn eigen voor en nadelen.     De verschillende opties zijn:

 • Rechte doorrolframes

Rechte doorrolframes zijn ideaal voor het uitnemen van complete dozen en in situaties waar voldoende grijpruimte boven de dozen of bakken beschikbaar is. Bij een (ingebouwd) uitgifteplateau staan de eerste dozen schuin, wat erg handig is bij het verzamelen van losse artikelen uit de doos of bak. Het biedt meer grijpruimte en bovendien kunnen de niveaus dichter boven elkaar geplaatst worden.

 • Geïntegreerd in palletstellingen

Doorrolframes zijn uitstekend te integreren in palletstellingen. Hierbij leveren wij doorrolramen, welke in het onderste vak van palletstellingen geïntegreerd worden. Dit is mogelijk voor alle typen palletstellingen, zowel nieuw als bestaand. De doorrolramen worden rechtstreeks aan de staanders van de palletstelling bevestigd. De zeer stabiele systeemprofielen maken sectiebreedtes tot 3.600 mm mogelijk. Als onderdeel van een palletstellingsysteem bieden doorrolframes ook in de meest gecompliceerde opslagconstructies uitkomst.

 • Vrijstaande doorrolframes

Als er geen bulkopslag van pallets boven het pickgebied nodig of mogelijk is, kan het doorrolsysteem als vrijstaande stelling uitgevoerd worden. Hierbij worden de doorrolframes gecombineerd met een flexibel staandersysteem. Deze staanders zijn volledig afgestemd op de doorrolframes en zijn naar behoefte verstelbaar. Alle afmetingen (lengte, hoogte en breedte) worden volledig afgestemd op uw producten en de beschikbare ruimte. Naast doorrolstellingen voor dozen en bakken levert Multi Profiel ook vergelijkbare oplossingen voor complete pallets, namelijk in de vorm van een pallet shuttle systeem. Overige situaties kunnen in overleg vaak ook opgelost worden.

Wat zijn de voordelen van doorrolstellingen?

Met doorrolstellingen van Multi Profiel profiteert u van onder andere:

 • Ruimtebesparing dankzij een hoge opslagdichtheid;
 • Meer overzicht, dus minder pickfouten;
 • Reductie in grijptijden;
 • Gegarandeerde First in, First Out;
 • Veilige producten (geen scherpe randen);
 • Handmatig te verstellen rollenstrips;
 • Korte levertijden (ook voor naleveringen);
 • Een optimale prijs-prestatie verhouding.

Aan welke voorwaarden moeten de opslageenheden voldoen?

Voor een succesvolle inzet van doorrolstellingen dienen de opslageenheden aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Afmetingen maximaal ca. 600 x 800 mm, minimaal ca. 100 x 150 mm (BxL)
 • Gewicht maximaal ca. 25 Kg, minimaal. ca. 1 Kg.
 • Een vlakke, stabiele bodem (bij bakken geen ribben of vakverdeling)
 • Vormvast (geen uitstekende delen of vochtige kartons)

Ja, ik heb interesse in doorrolstellingen!

Hoewel een doorrolstelling vaak een korte terugverdientijd heeft, blijft het een serieuze investering. Naast een perfecte afstemming op de huidige logistieke situatie, is ook de flexibiliteit bij toekomstige logistieke wijzigingen van groot belang. Multi Profiel kan u van een gedegen advies voorzien over de aanschaf van doorrolstellingen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem even contact op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.