Magazijnrekken – Welk type rek is het beste voor u?

Ben je opzoek naar magazijnrekken? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende soorten magazijn rekken. Normaal gesproken noemen wij deze echter geen rekken, maar magazijnstellingen. Het principe blijft het zelfde: opbergsystemen voor jullie goederen of spullen. Zowel voor grote magazijnen als kleine schuurtjes hebben wij handig magazijnrekken. Op deze pagina proberen wij je uit te welke magazijnrekken er allemaal zijn en welke je het beste kunt gebruiken in jouw situatie. Een keuze hulp dus!

WELKE MAGAZIJNREKKEN ZIJN ER?

Bij Multi Profiel onderscheiden wij de volgende type rekken:

  • Palletstellingen: Voor de opslag van goederen op pallets
  • Grootvakstellingen: Voor de grotere en zwaardere artikelen
  • Legbordstellingen: Voor kleinere en lichtere goederen. Eigenlijk de kleinere versie van de grootvakstelling
  • Draagarmstellingen: Voor lange goederen, veel gebruikt voor de opslag van planken en balken bijvoorbeeld
  • Bandenstellingen: Voor de opslag van autobanden
  • Inrijstellingen / Doorrijstellingen: Dit zijn stellingen waarin aan de ene kant pallets worden in geladen en aan de andere kant uitgeladen. (FIFO)
  • Doorrolstellingen: Vergelijkbaar met de inrijstellingen, alleen hierbij rollen de goederen automatisch door naar voren.
  • En nog veel meer!

DE POPULAIRSTE MAGAZIJNREKKEN

De hierboven genoemde stellingen zijn de meest voorkomende stellingen in Nederland en België, echter bestaan er natuurlijk nog meer opties voor magazijnrekken! De overige soorten rekken noemen wij vaak ‘specials’ en worden enkel in zeer uitzonderlijke situaties toegepast. Ruim 80% van de stellingen bestaan uit de eerst genoemde 3 magazijnrekken, namelijk: Palletstellingen (ook wel palletrekken genoemd), Grootvakstellingen en Legbordstellingen.

20200110-141720-scaled-1-.jpg

PALLETSTELLING EN PALLETREKKEN

Ten eerste vertellen wij je graag over palletrekken, ook wel palletstellingen genoemd. Deze beide woorden slaan eigenlijk op hetzelfde. Bij Multi Profiel gebruiken wij vooral de eerste benaming. Palletstellingen zijn stevige constructie bestaande uit staanders en liggers waar pallets op geplaatst kunnen worden. Palletrekken worden geleverd in verschillende maten. Zo kun je zelf de hoogte kiezen en de breedte. 1 sectie is normaal gesproken 1,85 meter, 2,70 meter of 3,60 meter. Verder kun je nog kiezen uit verschillende klassen qua draagvermogen. Hoe lager het draagvermogen, hoe goedkoper de palletrekken. Je kunt gemakkelijk meerdere secties aan elkaar bouwen. Bekijk onze webwinkel voor het complete aanbod in palletrekken. De liggers zijn altijd in hoogte verstelbaar en in te richten naar eigen voorkeur. Ook het aantal ligniveaus en dus verdiepingen bepaal je geheel zelf, wel is een minimum van 2 verdiepingen nodig voor een stevige constructie. Wil je pallets op slaan? Dan is dit normaal gesproken de magazijnrek voor jou!

ggv2590125090.jpg

GROOTVAKSTELLING

Grootvakstellingen, of grootvak rekken, zijn de stellingen die je het meeste ziet in magazijnen voor het opslaan van losse goederen. De herkenbare, stevige stellingen in het blauw met oranje en houten legborden worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Ook bij grootvakstellingen kun je kiezen uit allerlei verschillende maten. Qua hoogte heb je keuze tussen de 2 en 3 meter. De breedte per sectie varieert van 1,50 meter tot 2,70 meter. Verschillende secties zijn uiteraard aan elkaar te kopellen, ondanks verschillende maten. Ook qua diepte heeft de klant nog keuze. De diepte varieert namelijk van 40 centimeter tot 1,20 meter. Secties met verschillende dieptes zijn helaas niet aan elkaar te bouwen. Grootvakstellingen kunnen uitzonderlijk veel gewicht aan. Dit is ook de reden dat het zo’n populaire type magazijnrek is. Grootvakstellingen zijn makkelijk in onze webshop te bestellen tegen een super scherpe prijs. Andere benamingen voor grootvakstellingen zijn breedvakstellingen of grootvakrekken. 

LEGBORDSTELLINGEN

De legbordstellingen, of legbordrekken, worden gebruikt voor eindeloos veel doeleinden. Van winkelrekken tot kantoorkasten en van magazijnrekken tot archiefkasten. Eigenlijk is de legbordstelling de kleinere en goedkopere variant van de grootvakstelling. Deze magazijnrekken kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn en staan bekend om het feit dat ze makkelijk op- en afgebouwd kunnen worden. De legbordstellingen nemen minder ruimte in beslag en zijn ook handigere bij kleinere producten die geen grote vakken behoeven zoals bij de grootvakstelling. Deze magazijnrekken worden dan ook veel gebruikt bijvoorbeeld voor de opslag van gebruiksgoederen, kleding, cosmetica en noem maar op. Bij Multi Profiel onderscheiden wij verschillende soorten legbordstellingen:

Vooral de Easy Rack legbordstelling is een perfecte magazijnstelling als je gaat voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

MAGAZIJNREKKEN KEUZEHULP

Kom je er nou niet helemaal uit welke magazijnrekken of magazijnstellingen het beste zijn in jouw situatie? Heel begrijpelijk, want er is veel keuze! Geen paniek, want wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op. Vul het formulier in dat hier onder staat en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Onze expert helpen je graag met het maken van de juiste keuze en komen eventueel ook bij je langs om de opties verder door te nemen. Direct een offerte aanvragen? Dat kan uiteraard ook via de pagina: offerte aanvragen.

Montage en plaatsing uitbesteden

Wij leveren de stelling als een soort bouwpakketten. De staanders worden door ons in ons magazijn al voorgemonteerd. Echter dien je de stellingen nog wel zelf op te bouwen. Dit is op zich geen hogere wiskunde, maar zeker bij grotere stellingen en bij grote aantallen snappen wij dat je hier misschien niet op zit te wachten. Gelukkig kun je de montage ook uitbesteden! Wij hebben met Multi Profiel montageteams in heel Nederland en België die langs kunnen komen voor de montage. Ben je hier in geïnteresseerd? Bestel dan bij voorkeur niet de stelling in de shop, maar vraag gelijk een offerte aan. Afhankelijk van de hoeveelheid, afmetingen en overige aspecten maken wij graag een offerte voor je op maat met een scherpe prijs voor de montage! 

Vraag het een expert!

Ruben Jeurig - Specialist in Entresolvloreen
Ruben Jeurig Specialist in Entresolvloreen
Martin Piebes - Specialist en Stellingen
Martin Piebes Specialist en Stellingen